Parlamentarul timişean Niculae Mircovici se declară solidar cu Daniel Chiţoiu

Niculae MircoviciDeputatul de Timiş din partea Grupului Minorităţilor Naţionale, Niculae Mircovici, s-a referit şi la votul din Camera Deputaţilor în cazul fostului ministru al Finanţelor, Daniel Chiţoiu, catalogând solicitarea de retragere a imunităţii fostului ministru drept „o premieră de lipsă de democraţie”, despre care spune că „ar putea crea un precedent periculos”.

Potrivit lui Niculae Mircovici, acuzele venite din partea procurorilor D.N.A. se referă la faptul că fostul ministru al Finanţelor, Daniel Chiţoiu, ar fi promovat un act normativ şi ele nu susţin acuzaţiile aduse de procurori, referitoare la constituirea unui grup infracţional.

Niculae Mircovici susţine că solicitarea venită din partea D.N.A. este „o încălcare a Constituţiei şi a democraţiei” şi a apreciat că aceasta reprezintă „o tentativă de creare a unui raport de subordonare a reprezentanţilor forului legislativ faţă de procurori”.

„Nu poţi impune unui ales ce anume propunere de lege să facă sau să nu facă”, declară Neculai Mircovici, referindu-se la faptul că un ministru nu poate fi tras la răspundere pentru faptul că ar fi iniţiat un proiect de lege, după cum „nu poţi culpabiliza o persoană pentru că alte două persoane discută despre ea la telefon”.

Deputatul timişean opinează că s-a ajuns într-o situaţie care nu era de sperat şi nici de dorit, referindu-se la existenţa unor raporturi de luptă deschisă între Guvern şi Preşedinţie, între premier şi preşedinte sau între Parlament şi preşedinte, care personal nu îi sunt pe plac, pentru că acestea „sunt necaracteristice spiritului în care bănăţenii sunt educaţi”. 

Print Friendly, PDF & Email