Parlamentarii USR de Timiș: „Nu vom vota un guvern din care face parte PSD”

Parlamentarii USR de Timiș condamnă decizia Partidului Național Liberal de a se alia cu Partidul Social Democrat, „despre care a pretins că este trădătorul românilor”, acuzându-l că ignoră cu bună-știință valorile democrației liberale exprimate la vot.

 

„În 2017, când PNL a preluat discursul reformist al USR, a făcut acest lucru din pur oportunism, pe un puternic val anti-PSD. Așa cum este evident, de nouă luni încoace, PNL nu a crezut niciodată în necesitatea reformelor pe care le prezenta în spațiul public”, declară Raoul Trifan, senator USR de Timiș

La rândul său, Nicu Fălcoi, deputat USR de Timiș, spune că „oricât ar încerca unii specialiști într-ale răzgândirilor și demagogiei să împacheteze în hainele «interesului național» decizia luată ieri seară, realitatea e că USL 2.0-ul ăsta care se pregătește e o imensă bătaie de joc la adresa țării și-a românilor.”

Un alt deputat USR de Timiș, Daniel Toda, afirmă că i-ar fi ruşine ca, „după ce şapte ani am spus românilor că pee-see-dee este cel care le-a furat totul, că pee-see-dee a distrus Justiţia, că eu îi voi apăra de aceşti comunişti vopsiţi, că împreună vom învinge pee-see-dee, să binecuvântez această uniune galben-roşie cu un telefon de seară de la plimbarea printre piramide”.

Cătălin Drulă, deputat USR de Timiş, spune şi el că această alianţă atinge o limită a ridicolului, „deşi în România cred că am trecut câteva bariere măricele în aceste două luni, mai ales prin comportamentul liderului PNL Florin Cîţu, chiar şi al preşedintelui României în această perioadă. De fapt, egali îi consider vinovaţi pentru această criză. Noi am anunţat că am trecut în opoziţie, nu există o variantă în care negociezi ministere, programe de guvernare.”

Parlamentarii USR transmit că nu vor vota un guvern din care face parte PSD și cu urmăresc „cu reală atenție și îngrijorare” acțiunile partidelor care vor decide direcția României în următorii ani.

Print Friendly, PDF & Email