Parlamentari de Timiş din trei partide au cerut suplimentarea fondurilor pentru investiţii în Timiş

Un grup de parlamentari timişeni a depus un set de amendamente pentru completarea listei de investiții finanțate de la bugetul național pentru infrastructura culturală din Timișoara, în pregătirea anului european 2021.

 

În concordanță cu proiectele avizate în Consiliul Local Timișoara, parlamentarii din Timiș aparținând celor trei partide au inițiat, printr-un amendament comun, modificarea prin completare a OUG 42/2019, cea prin care se alocă fonduri de la buget pentru amplele lucrări necesare pregătirii anului 2021”, declară deputatul liberal Marilen Pirtea, vicepreședinte al Camerei Deputaților.

Astfel, explică el pe lângă primele patru proiecte aflate pe lista de investiții prevăzute de OUG 42/2019, sunt acum incluse, prin amendamentul propus, și alte două proiecte, pentru a fi cuprinse între obiectivele necesare pentru buna desfășurare a Programului cultural naţional Timişoara Capitală Europeană a Culturii în anul 2021. Este vorba despre:

  1. transformarea clădirii în care a funcţionat Spitalul de dermatologie în spaţiu multicultural, proiect în valoare de 11.525.000 de lei;
  2. reabilitarea termică şi reamenajarea parţială a Palatului Culturii Timişoara, proiect în valoare de 5.849.000 de lei;
  3. reabilitarea Cinematografului Victoria Timişoara (4.660.000 de lei);
  4. reabilitarea sediului central al Bibliotecii Judeţene Timiş, din Piaţa Libertăţii nr. 3, (8.779.000 de lei);
  5. reabilitarea imobilului în care a funcţionat Cinematograf Dacia Timișoara (6.317.000 de lei);
  6. reabilitarea și refuncționalizarea imobilului în care se află Filarmonica Banatul (77.527.000 de lei).

Prin amendamentul depus, explică liberalul Marilen Pirtea, valoarea obiectivelor de investiții prevăzute a fi realizate din fondurile guvernamentale va crește de la 30 de milioane de lei la 115 milioane de lei, majond de aproape patru ori valoarea totală a finanțării acestor obiective majore, necesare Timișoarei în 2021, care se vor realiza prin finanțare de la bugetul național.

„Este un semn al rațiunii și al depășirii divergențelor politicianiste lipsite de anvergură, prin care parlamentarii semnatari, reprezentând județul Timiș în Parlament, își asumă să susțină pe o singură voce suplimentarea alocării fondurilor de investiții din bugetul național, pentru ca în 2021, anul Capitalei Europene a Culturii, Timișoara să dețină un patrimoniu public de spații culturale reabilitate”, conchide deputatul liberal Marilen Pirtea.

Parlamentarii semnatari ai amendamentelor sunt liberalii Marilen Pirtea, Alina Gorghiu, Ben-Oni Ardelean și Pavel Popescu, social-democraţii Eugen Dogariu, Adrian Diaconu, Bianca Gavriliță, Alfred Simonis şi Matei Suciu și Adrian Pau, de la Pro România.

Print Friendly, PDF & Email