Parisul vrea interzicerea spectacolelor unui umorist extremist acuzat de antisemitism

Dieudonné M'bala M'balaMinistrul francez de Interne, Manuel Valls, a cerut autorităţilor să evalueze riscul la adresa ordinii publice generat de spectacolele controversatului umorist Dieudonné M’bala M’bala, acuzat de antisemitism şi rasism şi un apropiat al cercurilor de extremă-dreapta.

 

Ministerul de Interne va trimite un ordin Prefecturilor, în următoarele zile, pentru supravegherea turneului pe care umoristul Dieudonné M’bala îl are programat pe 9 ianuarie, anunţă Mediafax. „Prefecţii trebuie să evalue­ze fiecare spactacol şi riscurile pe care le generează”, explică Valls, precizând că este în căutarea modalităţilor juri­dice pentru a putea interzice spectaco­lele umoristului Dieudonné M’bala, din cauza afirmaţiilor cu caracter antise­mit şi rasist. „Dieudonné M’bala nu mai este un comediant, reuniunile lui devenind locuri de propagare a urii”, a spus Manuel Valls.

Dieudonné M’Bala M’Bala a denun­ţat „acţiuni de cenzură” care l-ar viza, după ce a fost condamnat de mai multe ori la plata unor amenzi pentru afir­maţii cu caracter calomnios, ofensator şi pentru instigare la ură rasială şi antisemitism.

De origine cameruneză, umoristul a trecut de la spactacole antirasiste, în anii 1990, la declaraţii antisemite şi rasiste în ultimii ani, el apropiindu-se de formaţiunea xenofobă şi naţiona­listă Frontul Naţional.

Print Friendly, PDF & Email