Părinții copiilor arşi de vii în incendiul de pe strada Memorandului, cercetați pentru ucidere din culpă

Foto: I.S.U. Timiş

Poliţia Timiş anunţă că, după tragedia de pe strada Memorandului, unde au murit arşi de vii patru copii, Serviciul Investigaţii Criminale a deschis o anchetă penală care îi vizează pe părinţii acestora. Faptele pentru care sunt cercetaţi sunt  ucidere din culpă şi distrugere.

 

Părinții copiilor care şi-au pierdut viaţa în casa cuprinsă de flăcări sunt acuzaţi că au ajuns acasă seara târziu, după ce flăcările mistuiseră casa în care îşi lăsaseră copiii nesupravegheaţi. Cel mai mic avea patru luni, iar cel mai mare, 14 ani, acesta fiind de altfel singurul supravieţuitor. Vecinii declară, în plus, că tatăl era beat și afirmă că părinții şi-au neglijat constant copiii. Au depus, de anul trecut, şi sesizări la Direcţia pentru Protecţia Copilului Timiş, dar instituţia nu a luat nicio măsură, motivând că nu au găsit probleme…

Cei patru copii din Timişoara, în vârstă de patru luni, un an, trei şi șase ani, au murit carbonizaţi, după ce o parte din acoperişul casei care luase foc s-a prăbuşit peste ei. Tragedia a avut loc în seara de 14 ianuarie. Incendiul, transmite Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Timiş, a fost cauzat de un coș de fum care nu a fost verificat și izolat corespunzător.

Print Friendly, PDF & Email