Parcurile Timișoarei au fost redeschise

Foto: Primăria Timișoara

S-au redeschis, de azi, pentru public parcurile şi locurile de joacă din Timişoara. Cu respectarea unor restricţii, însă.

 

Potrivit unui comunicat de presă al Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă a Municipiului Timişoara, începând de azi, 13 mai, este permis accesul în parcurile şi locurile de joacă din Timișoara, dar cu respectarea restricţiilor instituite la nivel naţional. Tot de azi se deschid florăriile, cu respectarea restricţiilor instituite la nivel naţional. De vineri, 15 mai, se va relua transportul public în comun la capacitatea maximă, exceptând transport şcolar, care rămâne sistat.

„Atragem atenția, cu respect, că aceste măsuri de relaxare se aplică cu respectarea tuturor regulilor / recomandărilor adoptate la nivel național, precum și a celor locale rămase în vigoare, respectiv ce vor fi adoptate în continuare. De asemenea, facem apel la rațiune, la înțelepciune, ca toată lumea să aibă o conduită pe de o parte de autoprotecție, pe de altă parte de grijă pentru semeni. Dacă aceste lucruri nu se vor respecta și, dacă, pe cale de consecință, se va constata o creștere a numărului de îmbolnăviri, vom fi nevoiți să intervenim cu măsuri adecvate. Eu am încredere în dv, stimați timișoreni și tocmai de aceea am și promovat aceste măsuri de relaxare, ca pași spre revenirea la viața noastră normală, frumoasă, în minunatul nostru oraș”, scrie, pa pagina sa de Facebook, primarul Nicolae Robu, care este și preşedintele Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă a Municipiului Timişoara.

Edilul declară că a propus acest proiect având în vedere numărul în scădere al bolnavilor internaţi cu Covid la Spitalul „Victor Babeş” Timişoara, din subordinea Primăriei, și anunță că are în vedere și redeschiderea teraselor, dar nu peste noapte.

Nicolae Robu mai anunță pe pagina sa de Facebook că azi numărul internaților la Spitalul „Victor Babeș” este circa 80, iar în ultimele cinci zile, au apărut, în medie, 2.6 noi îmbolnăviți pe zi.

 

Print Friendly, PDF & Email