Parcul de copii din Complexul „Favorit”, renovat

parc-copii-favorit-timsoara-o-foto-costi-dumaPe Calea Bogdăneştilor, din Timişoara, a fost inaugurat azi, un loc de joacă pentru copii, recent renovat.

 

Locul de joacă din Complexul „Favorit”, situat în apropierea staţiei de tramvai, reamenajat, a fost inaugurat azi de primarul Nicolae Robu.

Lucrările de reamenajare au constat în refacerea terenului cu pavele şi tartan, montarea de echipamente de joacă, echipamente de fitness, mobiler urban şi amenajarea zonelor verzi. Potrivit Direcţiei de Mediu a Primăriei Timişoara au fost montate 16 bănci, 14 coşuri de gunoi şi 20 jardiniere în care au fost plantate conifere şi arbuşti, a căror irigare se realizează prin picurare.

Pentru siguranţa copiilor, transmit reprezentanţii Municipalităţii, locul de joacă a fost delimitat cu un gard împrejmuitor, iar dedesubtul şi în jurul tuturor echipamentelor de joacă au fost montate plăci de tartan. Echipamentele de joacă sunt destinate copiilor cu vârste cuprinse între 4 şi 12 ani. Astfel s-au montat un tobogan mare, un tobogan mic, un leagăn tip “cuib de pasăre”, o cumpănă, un leagăn tip “rotativă”, un echipament de joacă “X-0”, trei figurine pe arc, un sistem de căţărat, două mese de ping-pong.

Pentru copiii cu vârste mai mari de 12 ani şi pentru adulţi au fost montate patru echipamnete pentru fitness.

Print Friendly, PDF & Email