Parcul Botanic din Timişoara va fi iluminat public

Sursă foto: Primăria Timişoara

Primăria Timișoara anunţă că a semnat contractul pentru extinderea iluminatului public în Parcul Botanic. Proiectul a fost blocat timp de mai bine de un an din cauza contestațiilor depuse la CNSC și a contestării în instanță a licitației.

 

Contractul a fost încheiat cu SC Elbi Energy Projects SRL la o valoare cu aproape 800.000 de lei mai mică decât cea estimată înainte de licitație, anunţă reprezentanţii Municipalităţii. Firma are la dispoziție zece luni pentru proiectarea și execuția lucrărilor, garanția fiind de 60 de luni.

Concret, proiectul prevede instalarea a 219 stâlpi de iluminat public și extinderea sistemului de iluminat pe o lungime de 3400 de metri liniari. Potrivit proiectului, va fi realizată o rețea electrică subterană, vor fi realizate lucrări pentru alimentarea rețelei electrice nou proiectate, montarea stâlpilor de susținere a corpurilor de iluminat, montarea corpurilor de iluminat pietonal și implementarea unui sistem de telegestiune cu dimming la nivel de punct luminos. Astfel, va fi redus consumul de energie electrică şi va fi realizat un iluminat corect al parcului, adaptat la funcțiunile spațiului public, pentru creșterea confortului și siguranței celor care îl traversează.

Valoarea totală a contractului de proiectare și execuție este de apropae 2,1 milioane de lei fără TVA. Valoarea estimată a contractului în momentul scoaterii acestuia la licitație era de peste 2,8 milioane de lei fără TVA. Proiectul este finanțat în cadrul Programului Operațional-Regional 2014-2020, contribuția Primăriei Municipiului Timișoara fiind de 2%, reprezentând cofinanțarea acestuia.

„Acest proiect a fost complet blocat mai bine de un an de contestații depuse de firmele participante și mă bucur că am reușit, cu ajutorul Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor și al instanțelor de judecată, să desemnăm un câștigător fără a fi nevoiți să reluăm întreaga procedură de licitație, care ne-ar fi costat timp şi ne-ar fi pus și în pericol să pierdem finanțarea europeană a acestui proiect. Astfel, pentru prima dată, Parcul Botanic din Timișoara va fi iluminat public”, declară primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Edilul mai spune că, în ultimii ani, parcul a pierdut multe dintre speciile care se găseau odată acolo şi că Primăria mai vrea ca prin acest proiect să repare Grădina Japoneză, să reabiliteze bazinele, dezafectate de mai mulți ani, să amenajeze întreaga zonă, să reintroducă colecțiile de plante care s-au pierdut în decursul anilor.

 

Print Friendly, PDF & Email