Parcare nouă, în zona Lipovei

Foto: PMT

Numărul locurilor de parcare în zona Lipovei, pe strada Silistra, la intersecția cu strada Verde, se va dubla, anunţă Primăria Timişoara. Acestea vor fi construite pe locul garajelor demolate, în cadrul programului Primăriei Timișoara de amenajare de locuri de parcare în cartiere.

 

Noile locuri de parcare din zona Lipovei, 32, vor fi ridicate pe locul as 16 garaje care au fost demolate. Proiectul Municipalității include, pe lângă locurile de parcare, amenajare de spații verzi, alei pietonale și o platformă închisă pentru pubele, pentru ca rezidenții din cvartal să beneficieze de spații pentru colectarea selectivă a deșeurilor.

„Le mulțumesc timișorenilor din aceste zone că și-au desființat singuri garajele după ce au primit notificările de la Primărie și, astfel, au făcut posibil să intrăm imediat cu amenajarea. Ce facem acum în Lipovei e prima etapă de amenajare de locuri de parcare și mici insule de verde”, declară primarul Dominic Fritz.

Edilul anunţă că noi parcări vor fi construite în zonele Șagului, Aradului, Modern, Martirilor, unde Primăria a trimis deja notificări de demolare a garajelor vechi. Săptămâna viitoare vor începe lucrările și pe Intrarea Sunetului, unde au fost demolate 35 de garaje. Amplasamentul va fi predat vineri către Societatea de Drumuri Municipale, urmând să fie amenajate 76 de locuri de parcare.

Etapizat, Primăria Timișoara va amenaja locuri de parcare în zonele Lipovei, Aradului, Modern, Șagului și Martirilor. Mai mult, revitalizarea respectivelor zone se va face prin amenajarea de noi spații verzi pe locul acestor garaje, precum și căi de acces, trotuare și locuri de joacă pentru copii, acolo unde spațiul o permite.

 

Print Friendly, PDF & Email