Parcare cu plată doar în zona centrală, până la martie 2022

Cu excepția zonei 0, în restul Timișoarei se suspendă plata parcării până la 1 martie 2022, anunță Municipalitatea.

 

Astfel, pentru perioada 1 ianuarie – 1 martie 2022 nu se eliberează abonamente pentru parcare. Parcarea cu plată va fi obligatorie doar în Zona 0 a orașului, semnalizată cu panouri de informare verzi, zonă demarcată de Inelul 1 de trafic. Tarifele aplicabile pentru Zona 0 sunt aceleași ca până în acest moment, respectiv: 3 lei/oră tarif Apel Bip și Card Bancar sau 0,75 euro/oră tarif SMS.

Parcarea se plătește de luni până vineri între orele 8-17, în weekend și de sărbătorile legale fiind gratuită și pentru zona 0 a orașului.

În perioada aceasta, anunță reprezentanții Primăriei, va fi pusă în funcțiune noua structură de gestiune a sistemului de parcări, aprobată prin Hotărâre a Consiliului Local în 7 decembrie 2021 și vor fi schimbate toate panourile de informare din oraș.

În ianuarie va fi publicat pe pagian web a Municipalității, primariatm.ro, proiectul de hotărâre de consiliu local pentru noul regulament. Regulamentul împreună cu anexele sale au fost supuse unei runde extinse de consultări publice. Prima variantă a fost publicată în septembrie, iar varianta finală va fi inclusă în documentele aferente proiectului de hotărâre.

Sistemul TimPark se va extinde doar pe străzi pe care sunt amenajate sau marcate locuri de parcare, ceea ce înseamnă că în urma extinderii, TimPark va fi funcțional pe circa 15% din străzile Timișoarei, în restul orașului parcarea va fi gratuită. Gradual, în următorii ani, sistemul TimPark se va extinde și pe alte străzi.

 

 

Print Friendly, PDF & Email