Papricaşul intră în festival. La Buziaş.

Festivalul Papricasului Foto debanatUn cazan cu papricaş, de o mie de litri, va da în clocot la Buziaş. Unde, timp de două zile, va avea loc Festivalul Papricașului și Vinului.

 

La Buziaş începe, sâmbătă, Festivalul Papricașului și Vinului, o sărbătoare ajunsă la ediţia a şaptea. Acesta se va desfăşura în parcul Staţiunii Buziaş, în zona Cazinoului, în 10 şi 11 octombrie. Organizatorii promit două zile de sărbătoare în care publicul se va bucura de cele mai gustoase și diverse rețete de papricaș care va clocoti din peste 50 de ceaune.

Un stand special va fi cel al Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism în care va fi preparat un papricaş la cazan de peste 1.000 de litri. „Alte surprize şi demonstraţiile de arta culinară vă vor surprinde plăcut simţurile, alături de vinurile noastre de Buziaş. Papricaşul va curge mai bine acompaniat de muzica populară şi dansurile din Banat, care vor răsuna pe toată durata festivalului, pentru dumneavoastră am pregătit în acest an cel mai consistent program folcloric de până acum, cu peste 500 de solişti şi dansatori”, promit organizatorii – Asociaţia pentru Dezvoltarea Zonei Buziaş, Clusterul de Turism Banat şi Consiliul Local Buziaş.

Deschiderea oficială a Festivalului Papricașului și Vinului va avea loc sâmbătă, 10 octombrie, la ora 13. Imediat după aceea începe programul artistic susţinut de mai multe ansambluri folclorice – Boldureanca, din Boldur, Datini Jdiorene, din Jdioara, Hora Timișului, din Timișoara, Voitegeana, din Voiteg, Florile Stăvilarului, din Coştei, Aldeșteana, din Aldești-Arad, Secăşeana, din Secaş, Brestoviceana, din Brestovăț, Flori Bănățene, din Topolovățu Mare, Plavi Delia, din Sânpetru Mare, Vermeşana, din Vermeş – Caraş Severin, şi Sorocul, ansamblul CARP Timișoara – şi de mai mulţi soliști vocali – Elena Jurjescu, Codruța Măgurean, Cristina Tăcină, Remus Grosu, Carmen Ienci, Anişoara Serafin, Vasilică Pleniceanu, Dana Rădneanțu, Ramona Roiescu, Alin Turculescu, Mihaela Orbulov, Daniel Secoşan, Raluca Urda, Adorian Drăgoi, Daniel Pîrvoni, Denişa Pîrvoni, Iasmina Velescu, Alexia Sârbu, Cristina Coneru, Minodora Cădar.

Duminică, 11 octombrie, între orele 9 – 13 va fi gătit papricaşul, iar de la ora 13 la ora 13.30, va fi degustat şi va fi desemnat câștigătorul concursului de gătit. Nu va lipsi, nici duminică, muzica. Programul artistic începe la ora 12 şi se încheie la ora 21, incluzând un spectacol susţinut de ansamblurile folclorice Izvorașul, din Buziaș, Bănățeana, din Timișoara, Arădeana, din Arad, Ghiocelul, din Giroc, Hora Belințului, din Belinț, Hora Caraşului, din Oravița, Bocșana, din Bocșa – Caraș Severin, Satu meu, din Ramna- Caraş Severin, Sânziene bănățene, din Giarmata, şi Pusta Banatului, din Timişoara, şi de soliştii Tiberiu Ceia, Carmen Popovici Dumbravă, Adrian Stanca, Liliana Savu Badea, Cornelia Lupulescu, Ramona Torzan Gomboș, Ramona Ilieş Drăgan, Maria Borțun Popescu, Raluca şi Oana Stanca, Maria Milu Sorescu, Ionela Bădălan, Luminița Istodor, Mariana Boțoacă, Gabi Zaharia, Otilia Radu, Petrică Popovici, Elena Cozîltea, Mircea Cîrțişorean, Ionela Iova, Adriana Curtu Voaidoş, Victoria Meițescu, Maria Dan Păucean, Aurel Gâţa, Floare Hojda Tomoioagă, Viorica Ciurescu, Ramona Miheț, Dolores Dongea și alții.

Organizatorii anunţă că la Festival va participa şi formația Kud Mladost

Krepoljin, din Serbia.

Celor care vin din alte zone la acest festival li se fac oferte speciale de cazare în Staţiunea Buziaș, la Hotel Phoenix, de patru stele, sau la Hotel Parc, de trei stele, tarifele începând cu 240 de lei pentru două nopţi de cazare.

 

Print Friendly, PDF & Email