Palatul Baroc îşi deschide porţile în Noaptea Muzeelor

Muzeul de Artă Timișoara celebrează, sâmbătă, 20 mai, Noaptea Europeană a Muzeelor. Palatul Baroc va fi deschis între orele 18 și 24, iar intrarea este liberă.

 

Oficialii Muzeului de Artă Timişoara anunţă că publicul va putea să participe la următorul program: între orele 19-20 va fi un Recital de pian susţinut de Cosmin Gavrilă, de la ora 20 la ora 21– un spectacol, susţinut de Corul Operei Române din Timișoara, sub bagheta dirijorală a Mihaelei Silvia Roșca, iar între orele 21.30-23 – un spectacol susţinut de Incanto Quartetto, urmat de o discuție pe teme muzicale, artă vizuală și cultură umanistă realizată de Cristian Rudik, solist al Operei Române din Timişoara, și de Victor Neumann, directorul Muzeului de Artă Timișoara.

De asemenea, publicul va putea vizita expozițiile temporare, şi anume expoziția de artă conceptuală-sculptură a celebrului artist Ingo Glass, Forme și culori de bază. Spațiu, ritm, lumină, şi expoziția de fotografii a artiștilor fotografi ai Academiei Ungare de Artă. Va fi permisă, totodată, vizitarea expozițiilor permanente ale Muzeului de Artă Timişoara.

Iniţiată de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa și patronată în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor, Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes european desfăşurat la nivel internaţional şi aflat anul acesta la a 13-a ediţie.

Citeşte şi: Timişorenii pot face un Rond de noapte la Muzeul Banatului

Mii de muzee şi instituţii culturale din 30 de ţări europene își aprind luminile și deschid porțile în aceeași noapte. Milioane de europeni sărbătoresc cultura ieșind pe străzi în aceeași noapte, însoțiți de prieteni și familii. Anul acesta, evenimentul este sărbătorit de peste 3000 de muzee din toată Europa, în data de 20 mai.

 

 

Print Friendly, PDF & Email