Pădurea Urbană din mijlocul Timişoarei

În premieră națională, la Timișoara a fost „construită” o Pădure Urbană. Are câteva sute de „brazi” și o suprafață de peste 2.500 mp. Pădurea a fost realizată exclusiv de copii și tineri, în urma unui demers creativ și, deopotrivă, ecologic.

 

Elevi din nouă instituții de învățământ preuniversitar (Montessori Haus, Școala Gimnazială nr. 19, Liceul de Arte Plastice, Colegiul Național Bănățean, Liceul Ortodox „Sfântul Antim Ivireanul”, Liceul Tehnologic „Azur”, Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu”, Liceul Teoretic „Socrates”), alături de cercurile Palatului Copiilor și de studenții de la specializarea Design a Facultății de Arte a Universității de Vest din Timișoara au „construit” o Pădure Urbană. Sute de „brazi”, unul mai interesant ca altul, au fost împodobiți cu materiale reciclabile pe care copiii le-au găsit acasă și la școală.

250 de „brazi” au fost realizați de elevii și studenții din Timișoara, în ultimele săptămâni. Demersul, inițat de Ştiri pentru copii (singura publicație jurnalistică informativ-educativă destinată copiilor) împreună cu Muzeul Național al Banatului și Fundația 360°, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, și-a propus crearea unei Păduri Urbane, pentru a stimula creativitatea tinerilor și pentru a-i face pe aceștia atenți la una din marile teme ale momentului, ecologia.

„Scopul acestei Păduri Urbane de «brazi» a fost să le atragem tinerilor atenția asupra importanței pe care trebuie să o acorde protejării mediului, context în care reciclarea este ceva la îndemâna oricui. Pe de altă parte, i-am provocat pe tineri și pe copii să fie cât mai creativi cu putință”, declară organizatorii evenimentului.

Pădurea Urbană va putea fi vizitată până în prima săptămână a anului viitor, în curtea Bastionului „Maria Theresia”, din Timișoara.

Print Friendly, PDF & Email