Pacienții vindecați de Covid-19 la Timișoara, rechemați la spital pentru testare

Medicii Spitalului de Boli Infecţioase din Timişoara anunţă că îi vor rechema în următoarele săptămâni pe pacienţii care au fost vindecaţi aici de Covid-19.

 

Medicul de boli infecţioase Virgil Musta a declarat, la Radio Timişoara, că vor fi chemați pacienții care au avut o imagine radiologică pulmonară modificată la externare, pentru reevaluarea modificărilor pulmonare: „Cei pe care i-am externat au avut afectare pulmonară, cu imagine modificată, şi-i vom rechema după o lună, pentru a le reevalua modificările pulmonare şi să vedem dacă-i introducem într-un program de kinetoterapie sau de recuperare respiratorie sau pe un program de fibroză. Pentru că se pare că Sars-Cov-2 dă o boală cronică cu dezvoltare de fibroză la nivel pulmonar şi atunci, cel puţin din timp, să-i introducem într-un program de recuperare. Totodată, urmărim şi o colaborare în vederea evaluării cardiovasculare a lor.”

Virgil Musta mai spune că numărul pacienţilor internaţi cu Covid-19 s-a redus la jumătate faţă de perioada de vârf şi speră ca lumea să înţeleagă şi să fie în continuare precaută.

Potrivit primarului Nicolae Robu, de la declanşarea pandemiei, la Spitalul „Victor Babeş” Timişoara, aflat în subordinea Municipalităţii, au fost internaţi 568 de pacienţi: 487 s-au vindecat, iar 48 şi-au pierdut viaţa. În prezent, în spital mai sunt internaţi 33 de pacienţi.

Print Friendly, PDF & Email