Pachete de alimente de la Guvern, distribuite familiilor nevoiaşe

Prefectura Timiş a început livrarea pachetelor de alimente către Primăriile din județ.

 

După ce săptămâna trecută Prefectura Timiş a livrat 10.343 pachete de igienă prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor, derulat de Guvernul României – program care se adresează persoanelor aflate în risc de sărăcie și excluziune socială –, de ieri Prefectura a început livrarea pachetelor de alimente către Primăriile din județ. Livrarea se va face până în data de 30 iunie.

În Timiș sunt  livrate 10.343 pachete de alimente. Echipe ale Instituției Prefectului, alături de reprezentanți ai Direcției Sanitare-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor  se află, de astăzi, la Primării pentru a verifica modul de livrare și de depozitare a pachetelor.

Fiecare pachet conține făină albă de grâu, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, orez, conserve de carne de vită, conserve de carne de porc, pateu de ficat de porc și compot de fructe.

Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate 2014-2020 (POAD) este un fond de ajutor european care sprijină acțiunile statelor UE menite să ofere asistență materială celor mai sărace categorii ale populației. România oferă ajutoare alimentare și asistență materială de bază prin intermediul POAD. Programul contribuie la consolidarea coeziunii sociale și la reducerea sărăciei extreme prin distribuirea de alimente de bază (sub formă de pachete alimentare și mâncare preparată), de materialele școlare pentru copii, trusouri pentru nou-născuți, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte și produse de igienă către persoanele cele mai defavorizate. Ajutorul European prin POAD este completat de schemele naționale care se adresează persoanelor aflate în sărăcie extremă.

Print Friendly, PDF & Email