Pachete cu produse de igienă, distribuite persoanelor defavorizate din Timişoara

Primăria Timişoara anunţă că, din 6 septembrie, va distribui persoanelor defavorizate pachetele cu produse de igienă provenite din stocurile de intervenţie comunitară.

 

Distribuţia pachetelor cu produse de igienă se face de către Primăria Timişoara, prin Direcţia de Asistenţă Socială, în cadrul POAD 2020-2021, program derulat în baza OUG 84/2020 pentru stabilirea unor măsuri necesare în vederea implementării Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate. Perioada de distribuţie va fi 6 – 20 septembrie, din locaţia de pe str.Lorena nr. 35, de luni până vineri, între orele8 – 16, şi se va face în limita stocului disponibil.

De aceste produse pot beneficia persoanele sau familiile aflate temporar în situaţii critice de viaţă, adică sunt victime ale calamităţilor, persoane dependente (handicap grav și accentuat) sau se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate.

Pachetele conţin cinci periuţe de dinţi, un tub de pastă de dinţi, un flacon de spăun lichid, unui de şampon pentru adulţi şi unul pentru copii şi o cutie de detergent.

Persoanele care fac parte din mai multe dintre categorii beneficiază de produse de igienă o singură dată în cadrul programului anual şi pentru o singură categorie de persoane defavorizate căreia îi aparţin la data distribuirii ajutoarelor.

Toți beneficiarii care ridică pachetele cu produse de igienă trebuie să prezinte actul de identitate în original. În cazul persoanelor cu handicap grav sau accentuat, trebuie prezentat şi certificatul de încadrare în grad de handicap eliberat de Comisia pentru Protecţia Copilului sau, după caz, certificatul de încadrare în grad de handicap eliberat de Comisia de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap ori decizia de încadrare în grad de handicap eliberată de Comisia Superioară de Evaluare a Persoanelor Adulte cu handicap.

Print Friendly, PDF & Email