Universitatea de Vest din Timişoara le oferă elevilor un pachet educațional gratuit (P)

Foto: UVT

Universitatea de Vest din Timişoara pune la dispoziţia elevilor, în mod gratuit, un pachet educațional care include sesiuni de pregătire pentru examenul de bacalaureat, webinare de dezvoltare personală şi o platformă de testare psiho-vocațională și consiliere individuală.

 

Pregătire pentru examenul de bacalaureat

Încă din ianuarie, reprezentații Universităţii de Vest din Timișoara se întâlnesc săptămânal cu elevi din ultimul an de liceu, la sesiuni de pregătire pentru examenul bacalaureat, dar și lunar, în cadrul webinarelor organizate de Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră, oferind, de asemenea, și servicii de consiliere în carieră pentru aceștia în mod permanent.

Până în data de 12 iunie, în fiecare zi de sâmbătă, va continua programul de pregătire gratuit pentru toate disciplinele pentru care se susține proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat. Programul este structurat astfel încât fiecare elev să poată participa la sesiunile organizate pentru toate cele trei discipline ale viitorului examen. Toate informațiile despre sesiunile de pregătire sunt disponibile la acest link, iar elevii se pot înscrie prin intermediul acestui formular.

 

Webinare pentru elevi

Pentru o carieră de succes, pregătirea teoretică nu este suficientă, astfel că UVT acordă o importanță deosebită dezvoltării personale și formării competențelor transversale, organizând webinare specializate. Până în prezent, în acest an universitar au fost organizate șapte astfel de evenimente pentru elevi.

Următorul eveniment de acest fel va fi organizat în 27 mai, tema abordată fiind managementul timpului. Mai apoi, în 10 iunie, tema propusă va fi gestionarea eficientă a stresului, înainte de examenul de bacalaureat, iar în cadrul ultimului webinar pentru elevi din acest an universitar, în 5 iulie, cei încă nehotărâți vor învăța cum să își aleagă corect programul de studii potrivit carierei pe care și-o doresc.

Detalii despre următoarele webinare pentru elevi vor putea fi accesate pe site-ul UVT, în secțiunea „Evenimente pentru elevi”. Participarea elevilor din întreaga țară la toate evenimentele de acest tip organizate de UVT este gratuită.

 

Platforma YTM și consiliere individuală pentru elevi

Dincolo de programele de pregătire și evenimentele specifice, UVT pune la dispoziția elevilor din întreaga țară, în mod gratuit, și servicii permanente de consiliere individuală în carieră.

Platforma YTM este o aplicație de testare psiho-vocațională dezvoltată de Universitatea de Vest din Timișoara, adresată elevilor din întreaga țară, prin care aceștia își pot analiza interesele, abilitățile și aptitudinile, prin completarea unor teste specifice, cu scopul orientării spre un anumit traseu educațional și profesional. Astfel, în urma testării, platforma YTM generează rapoarte personalizate prin care pune la dispoziția beneficiarilor informații referitoare la programele de studii ale universităților din Timișoara care se potrivesc cel mai bine profilului lor.

Elevii care, în urma completării testelor, au nevoie de clarificări în legătură cu rezultatele oferite de platformă și traseul educațional potrivit pentru ei, au posibilitatea de a programa o sesiune de consiliere individuală, completând acest formular. În cadrul ședinței de consiliere, elevii vor primi informații suplimentare despre potențiale trasee de carieră și sprijin în alegerea unui program de studii universitare potrivit.

De asemenea, UVT pune la dispoziția tuturor candidaților la studii universitare cel mai complex portal cu informații despre procesul de admitere: https://admitere.uvt.ro/, actualizat cu detalii despre fiecare program de studii universitare din cadrul UVT, dar și despre facilitățile pe care le oferă studenților săi.

Prin acest pachet integrat de servicii și programe dedicate elevilor, spune rectorul UVT, prof. univ. Marilen Pirtea, universitatea își propune să sprijine tinerii din întreaga țară pentru a lua decizii bine informate cu privire la viitoarele lor cariere, dar și să contribuie la dezvoltarea lor, chiar dinainte de începerea studiilor universitare, pentru a face față cu succes provocărilor pe care le vor întâlni. „Îi încurajez să se îndrepte spre una dintre cele 11 facultăți din UVT, să guste bucuria vieții din cel mai important oraș vestic al României, să devină studenții noștri. Ne vom asigura că îndemnul «BecomeYourBest – la Vest» devine realitate, dându-i fiecărui tânăr talentat șansa de a-și maximiza potențialul”, mai spune Marilen Pirtea.

 

Print Friendly, PDF & Email