P.P.-D.D. Timiş: „Descentralizarea prin asumarea răspunderii ar fi o farsă politică”

Preşedintele P.P.-D.D. Timiş, Adrian Diaconu, a anunţat că partidul este de acord cu descentralizarea, dar nu în forma propusă de guvernanţi.

Adrian DiaconuLiderul P.P.-D.D. Timiş, deputatul Adrian Diaconu, declară că partidul pe care îl reprezintă nu este de acord ca descentralizarea să fie făcută prin asumarea răspunderii, ci prin dezbaterea acestui proiect în Parlament şi, în plus, în mod public: „Această dezbatere trebuie să fie una concretă, nu una formală şi trebuie să fie în conformitate cu interesele comunităţilor locale, iar propunerile P.P.-D.D. să fie luate în seamă. Interesul cetăţeanului nu este negociabil.”  Adrian Diaconu mai spune că P.P.-D.D. este conştient de necesitatea descentralizării, pentru alinierea la administraţia publică europeană, dar afirmă că partidul pe care îl reprezintă nu poate asista pasiv la transformarea acesteia „într-o farsă politică”.

Anunţul liderului P.P.D.D. Timiş a a fost făcut vineri, după ce, cu două zile înainte, premierul Victor Ponta anunţase că în 14 noiembrie va aproba proiectul de buget pentru anul viitor şi proiectul de lege privind descentralizarea, urmând ca, foarte probabil pe 19 noiembrie, Executivul să îşi angajaze în Parlament răspunderea pentru descentralizare.

 

 

Print Friendly, PDF & Email