P.M.P. Timiș, deranjat de somațiile de plată lipite de Primărie pe crucile din cimitirele orașului

Şi îi cere viceprimarului Traian Stoia să dea dovadă de decență, în Săptămâna Patimilor

DSC02304Viceprimarul P.S.D. al Timișoarei, Traian Stoia, a făcut zilele trecute o gafă monumentală, care dovedește adevăratul “modus operandi” al social-democraților timișeni, acuză Partidul Mişcarea Populară Timiş.

 

În goana după colectarea taxelor și a impozitelor, „menite să servească interesele electorale de partid”, declară Radu Lambrino, preşedintele P.M.P. Timiş, viceprimarul social-democrat al Timişoarei, Traian Stoia, a renunțat și la „ultima fărâmă de onestitate și respect pentru Timișoara și timișoreni”. Acesta a decis, cu de la sine putere, că lipirea de somații de plată pe crucile din cimitirele orașului, chiar înainte de o săptămână plină de încărcătură spirituală pentru toți creștinii, ar aduce mai mulți bani la bugetul local. „A avut grijă să și calculeze «prejudicial» creat prin neplata taxelor de către rudele celor trecuți în neființă, cu un cinism de neimaginat. Cum își permite domnul Stoia să deranjeze, într-un asemenea mod de ultimă speță, durerea celor care, în ziua de Paște vor încerca să se reculeagă la mormintele celor pe care i-au iubit?”, întreabă şi se întreabă Radu Lambrino. Continuând apoi: “Nu știe, oare, domnia sa, că instituția pentru care prestează are în subordine un departament financiar care are toate pârghiile necesare pentru a acționa, într-un mod legal și civilizat, pentru recuperarea taxelor și impozitele datorate către bugetul local?

Preşedintele P.M.P. Timiş apreciază că, dacă viceprimarul Stoia se declară atât de preocupat de soarta locurilor de veci din oraș, ar fi mai indicat să acorde un mai mare interes modului în care sunt tranzacționate acestea și să facă o evaluare a performanțelor societăților comerciale care au concesionat cimitirile. “Singura sarcină a acestor firme este aceea de a obține un profit facil, cu acordul tacit al Primăriei, în timp ce în multe dintre locații tronează mormane de gunoaie și au loc tranzacții dubioase de capele”, acuză Radu Lambrino.

Acesta opinează că, în condiţiile în care Municipalitatea are nevoie de bani, ar fi mai bine ca viceprimarul social-democrat al Timişoarei să facă o evaluare reală a sediului P.S.D., “de unde ar putea veni o sumă considerabilă la bugetul local”. “Nu am auzit, de asemenea, de nici o măsură luată în beneficiul pensionarilor, ale căror probleme au fost trasate în sarcina domniei sale, sau în cel a persoanelor nevoiașe, spre care un social-democrat de vază, cum este Traian Stoia, ar trebui să aibă o mai mare aplecare”, mai spune Radu Lambrino.

Acesta susţine că singura preocupare a lui Traian Stoia este capitalul de imagine, “însă, nici aceste încercări disperate de a fi mereu în atenția publică nu îi ies cum trebuie, ci, aduc mari deservicii partidului și instituției pe care le reprezintă”.

Radu Lambrino mai spune că primarul Timișoarei, Nicolae Robu, ar trebui să limiteze atribuțiile “secundului” său, astfel încât asemenea derapaje să nu mai aibă loc, pentru că “cetățenii orașului au obligații față de administrația orașului, însă, în același timp, li se cuvine respectul celor pe care i-au ales”.

În acest sens, îi dorim domnului Traian Stoia, ca Sfintele Sărbători Pascale să îi lumineze mintea și dreapta judecată și sperăm să aibă decența să își ceară scuze celor care au fost afectați de excesul său de zel. 

Print Friendly, PDF & Email