P.M.P. Timiș, alături de luptători pentru democratizarea Ucrainei

OLYMPUS DIGITAL CAMERACâţiva membri ai Partidului Mişcarea Populară Timiș au fost, zilele acestea, la Spitalul Universitar din București pentru a fi alături de una dintre victimele violențelor de la Kiev. La întâlnire a participat și Excelența sa Teofil Bauer, ambasadorul Ucrainei în România.

Partidul Mișcarea Populară Timiș anunţă că își exprimă public susținerea pentru victimele fostului sistem de opresiune ucrainean. Unii dintre acești oameni, care au trecut prin focurile protestelor desfășurate în Piața Independenței, din Kiev, sunt internați acum în spitale din București.

Mai mulți membri ai P.M.P. Timiș  – Ovidiu Zinca, Simona Regea, Ruxandra Sulcina și Sorin Sulcina – au fost, zilele acestea, la Spitalul Universitar din București pentru a fi alături de una dintre victimele violențelor care au avut loc în capitala Ucrainei. La întâlnire au participat și Excelența sa Teofil Bauer, ambasadorul Ucrainei în România, şi consilierul acestuia, Andrei Romaniuc.

Ne alăturăm, astfel, demersului de susținere inițiat de mai multe asociații de revoluționari din Timișoara și sperăm că întreaga clasă politică din România va lua exemplul președintelui României, Traian Băsescu, care a condamnat sistemul politic ucrainean, care, împotriva voinței poporului, și-a întors, în ultimii ani fața spre Rusia, nu spre Uniunea Europeană. Ucraina trebuie să renască din propria cenușă iar voința poporului trebuie să fie suverană într-un stat civilizat și democratic”, declară, într-un comunicat de presă, P.M.P. Timiş. Reprezenţii acestui partid mai spun că gândurile lor se îndreaptă și spre ucrainenii din Banat, ale căror familii sunt greu încercate în aceste momente de instabilitate politică și socială.

Print Friendly, PDF & Email