„Oxigen Pentru Timișoara” – apel către comunitare pentru ajutarea bolnavilor covid

Fundația Comunitară Timișoara, coordonatoarea strângerii de fonduri pentru campania Oxigen pentru Timișoara face apel către comunitate să susțină nevoia urgentă de oxigen a bolnavilor de Covid-19, care nu mai au loc în spital, dar pot fi tratați de acasă.

 

Oxigen pentru Timișoara este o campanie inițiată de Primăria Timișoara și ONG-uri timişorene pentru a sprijini comunitatea și spitalele. În acest moment, din cauza aglomerării spitalelor, mulți pacienți covid trebuie îngrijiți la domiciliu, monitorizați cu ajutorul medicilor de familie, iar pentru cazurile medii şi moderate este nevoie de concentratoare de oxigen și pulsoximetre. Prin intermediul acestei campanii ONG-urile și-au propus să achiziționeze în prima etapă 250 de concentratoare de oxigen, 500 de pulsoximetre și echipamente consumabile pentru minimum 1.500 de beneficiari din Timișoara și zona metropolitană, care include localitățile Dumbrăvița, Ghiroda, Chișoda, Giroc, și Moșnița.

Cei care doresc să susțină această campanie se pot implica în trei feluri:

  1. Donând pe platforma de strângere fonduri disponibilă la acest link: https://www.timotion.ro/proiecte-2020/solidari-in-fata-covid-19/.
  2. Prin direcționarea către proiect a sumelor disponibile pentru sponsorizare, de către persoanele juridice plătitoare de impozit pe profit sau impozit pe venit. Solicitați contractul de sponsorizare sau mai multe informații la adresa fundatiacomunitaratm@gmail.com.
  3. Promovând cauza și proiectul în rândul cunoștințelor și prietenilor.

Până acum, din cei 2.500.000 de lei, sumă necesară pentru a achiziționa toate echipamentele și consumabilele propuse, fundația transmite că a reușit, în numai două săptămâni, să strângă peste 900.000 de lei.

„Comunitatea este minunată! Oamenii donează din solidaritate, alții pentru că au trecut prin această boală și știu ce înseamnă, alții pentru că se tem că vor fi puși în situația de a avea nevoie de oxigen sau, pur și simplu, pentru că sunt mândri că fac parte din această comunitate, care se implică. Am primit sprijin și din partea multor companii; unele ne sunt alături din primăvară și ne-au susținut constant în efortul de a sprijini spitalele, altele s-au alăturat acum, motivați cu toții de faptul că pot ajuta comunitatea sau proprii angajați. Tuturor le mulțumim!”, declară Daniela-Mihaela Chesaru, director executiv Fundația Comunitară Timișoara.

Print Friendly, PDF & Email