Ovidiu Ohanesian, unul dintre jurnaliştii răpiţi în Irak, prezintă, la Timişoara, „Anatomia unei diversiuni”

Ovidiu OhanesianEduard Ovidiu Ohanesian, unul dintre jurnaliştii răpiţi în Irak, în 2005, îşi va lansa azi, la Timişoara, volumul „Anatomia unei diversiuni – 10 ani de la răpirea din Irak”.

 

Lansarea volumului Anatomia unei diversiuni – 10 ani de la răpirea din Irak, publicat şi tipărit la Editura Miranda din Brașov, în 2015, va fi lansat, azi, la Librăria Esotera, de la ora 17.30. Vor vorbi despre carte autorul, Eduard Ovidiu Ohanesian, şi Andrei Novac, cel care a scris prefaţa volumului.

Născut la 1 ianuarie 1968 în Bucureşti, jurnalistul de investigații Ovidiu Ohanesian a publicat nenumărate articole și anchete în câteva ziare naționale printre care cotidianele România liberă, Gardianul și Curentul sau în săptămânalul american de limbă română New York Magazin.

A fost răpit în Irak, în martie 2005, împreună cu alți trei jurnaliști.

În 2006, autorul volumului Anatomia unei diversiuni a prezentat opiniei publice primul Wikileaks, cunoscut în presă ca „Scandalul CD-ului cu informații confidențiale din Afganistan”. Ulterior, Ovidiu Ohanesian a scris cinci volume referitoare la operațiunile serviciilor secrete, cărţi apărute la Editurile Junimea, Minerva și Miranda.

Print Friendly, PDF & Email