Organizatorul Art Encounters, Ovidiu Șandor, nemulţumit de lipsa de comunicare dintre Asociaţia Timişoara Capitală Culturală și oamenii de cultură din oraş

Omul de afaceri Ovidiu Șandor, organizatorul bienalei Art Encounters, este de părere că ar fi nevoie de mai multă atenție în respectarea dosarului de candidatură în proiectul „Timişoara Capitală Culturală Europeană 2021” şi de îmbunătăţirea comunicării dintre asociaţia care îl gestionează şi oamenii de cultură din oraş.

 

La sediul Primăriei Timişoara, primarul Nicolae Robu a organizat, ieri seară, o întâlnire între personalități culturale ale orașului şi reprezentanţii Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală. Scopul a fost informarea participanților nu doar asupra proiectului ca și conținut și stadiu, ci şi asupra posibilităților lor de implicare, dialogul între ei şi reprezentanţii Asociaţiei Timişoara Capitala Culturală Europeană şi expunerea de sugestii pentru îmbunătăţirea activităţii acesteia.

Omul de afaceri Ovidiu Șandor, organizatorul bienalei Art Encounters, a fost şi el prezent la dezbatere. Acesta a apreciat proiectul Timişoara Capitală Culturală Europeană, despre care spune că „stă în picioare ca și structură, ca și concept, ca și metode, ca și planificare în timp”, dar afirmă că este nevoie de mai multă atenție în respectarea dosarului de candidatură. „Cred că e datoria civică a tuturor celor de aici să spunem dacă lucrurile nu merg chiar cu viteza și în direcția în care credem că ar trebui. Dacă acest proiect este un film, dosarul de candidatură este scenariul. Noi acum trebuie să-l transformăm într-un film, cu un producător executiv, Simona Neumann, cu un regizor, cu actori, cu scenografi, cu toate componentele necesare. Prima mea îngrijorare este legată de ce am văzut până acum în privinţa programului artistic (…) Juriul a fost interesat de conceptul luminii din program, mai puțin vizibil acum. În ce am văzut anul trecut, lumina a lipsit. De aceea cred că alegerea circului a fost neinspirată, din mai multe puncte de vedere. N-are nimeni nimic cu circul ca mod de activitate culturală, dar cred că trebuia să începem cu un proiect legat de lumină.”

 

Citeşte şi: Vasile Popovici: „În proiectul Timişoara Capitală Culturală, doamna Neumann decide şi domnul Neumann controlează”

 

Ovidiu Şandor se declară nemulţumit şi de lipsa de comunicare dintre asociaţie și oamenii de cultură din Timişoara: „Dacă ar fi existat mai multă comunicare, poate unele din nelămuririle de aici n-ar mai existat la nivelul acesta. De fapt, recomandarea CE este că trebuie făcută rapid o strategie de comunicare cu membrii asociației, cu orașul. La comunicare am stat slab. N-am fost vizibili ca oraș și ca proiect în afară, cetățenii nu știu ce așteptări să aibă, iar operatorii culturali, cu toate bunele intenții, sunt debusolați.”

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu a organizat ieri seară, la sediul Primăriei, o întâlnire cu personalitățile culturale ale orașului pe tema „Timișoara – Capitală Culturală a Europei în 2021”.Scopul acestei întâlniri a fost informarea participanților nu doar asupra proiectului ca și conținut și stadiu, ci şi asupra posibilităților lor de implicare, dialogul între ei şi reprezentanţii Asociaţiei Timişoara Capitala Culturală Europeană şi expunerea de sugestii pentru îmbunătăţirea activităţii acesteia.

 

Citeşte şi: Brînduşa Armanca: „Pe ce s-au cheltuit, anul trecut, 2,5 milioane de euro, în proiectul Timişoara Capitală Culturală?”

 

Pe lângă conducerea asociaţiei şi a Municipalităţii, la dezbatere au participat, printre alţii, jurnalist Brînduşa Armanca, fost director al Institutului Cultural Român de la Budapesta, Vasile Popovici, scriitor, profesor universitar şi fost ambasador şi consul, scriitorul şi profesorul universitar Marcel Tolcea, fost director al Muzeului de Artă, scriitorul şi profesorul universitar Daniel Vighi, preşedinte al asociaţiei Ariergarda, omul de afaceri Ovidiu Şandor, organizatorul bienalei Art Encounters, regizorul Florin Iepan ori directorul Filarmonicii Banatul, Corioan Gârboni. Au fost prezenţi, însă, şi reprezentanţi ai partidelor, de exemplu, Alexandru Cadar, preşedintele USR Timişoara.

Nicolae Robu și-a exprimat, recent, nemulțumirea față de echipa Asociației Timișoara Capitală Culturală  Europeană 2021, condusă de Simona Neumann, căreia i-a reproșat lipsa de comunicare cu oamenii de cultură din oraș.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email