Organizatorii Timișoara City Marathon vor să crească participarea internațională

Foto: Timișoara City Marathon

Următoarea ediție Timișoara City Marathon va avea loc în 25 octombrie 2020, anunţă organizatorii, care îţi propun să crească participarea internațională.

 

Cea mai recentă ediţie a Timișoara City Marathon, organizată cu câteva zile în urmă, în 27 octombrie, de Club Sportiv Asociația Alergotura, a adus la start aproximativ 1200 de alergători, de toate vârstele, din nouă țări. Au urcat pe podiumul de premiere pe categorii de vârstă sau la open sportivi amatori din România, Franța, Statele Unite ale Americii, Olanda, Serbia și Ungaria. Prezența în număr mare a alergătorilor din străinătate reprezintă un imbold pentru echipa Alergotura să dezvolte evenimentul pentru anul 2020, dar mai ales pentru anul 2021, când expunerea internațională a programului Capitală Europeană a Culturii oferă prilejul ca un număr foarte mare de amatori de alergare să vină în Timișoara, transmit organizatorii.

„De la bun început ne-am dorit să contribuim pentru anul 2021 cu un eveniment sportiv de mare amploare, care să facă din sport un argument pentru a descoperi orașul alături de prieteni și de familie. Ne dorim ca din anul 2020 să fim și mai prezenți internațional. Ne-a bucurat să auzim de la participanții din străinătate că vor să revină cu echipă”, spune președintele Alergotura, Adrian Ciutina.

 

 

Alergătorii au participat la șase curse, pe distanțe între 2 și 42,2 kilometri, cea mai spectaculoasă probă fiind Maratonul „Cavalerii Cetății”, cu start în localitatea Otelec, la granița cu Serbia. Peste 90 de sportivi au venit în alergare spre Timișoara pe pista de biciclete, pe malul canalului Bega. Participanții din alte orașe au apreciat traseele de alergare pentru posibilitatea de a descoperi parcurile și clădirile din zona istorică. O prezență aparte a fost garda militară, organizată de Asociația Eugeniu de Savoya, care a dat startul curselor cu salve de tun și a făcut paradă de uniforme.

Club Sportiv Asociația Alergotura este o organizație non-profit, de voluntari, care promovează alergarea ca stil de viață sănătos. Pentru a încuraja oamenii să facă mișcare, voluntarii organizează zilnic ture de alergare în diferite cartiere din Timișoara, al căror program poate fi consultat pe site-ul www.alergotura.ro.

Print Friendly, PDF & Email