Ordinul „Meritul pentru Învăţământ”, acordat de Președinția României Universității de Vest din Timișoara

Distincția a fost înmânată rectorului UVT, Marilen Pirtea. Foto: Administrația Prezidențială

Președintele Klaus Iohannis a conferit Universității de Vest din Timișoara, cu prilejul Zilei Naţionale a României, Ordinul „Meritul pentru Învăţământ” în grad de Ofiţer.

 

Distincția a fost acordată Universității de Vest din Timișoara „în semn de apreciere pentru rezultatele de excepţie obţinute în formarea intelectuală şi umană a tinerelor generaţii, precum şi în procesul de cercetare ştiinţifică, remarcându-se ca model de excelenţă în învăţământul superior românesc şi contribuind, pe această cale, la ridicarea prestigiului comunităţilor locale şi naţionale”.

Distincția i-a fost înmânată rectorului UVT, profesor universitar doctor Marilen Pirtea. „Am reprezentat UVT cu mari emoții, astăzi, când am fost onorat să primesc recunoașterea Administrației Prezidențiale și să îi mulțumesc Președintelui României, Excelenței Sale, domnului Klaus Iohannis, în numele comunității UVT, pentru aprecierea si prețuirea pe care ne-a arătat-o in mod constant”, a declarat rectorul UVT, după ceremonia de la Palatul Cotroceni.

Acesta spune că UVT este onorată să primească Ordinul „Meritul pentru Învățământ” în grad de Ofițer, acordat de Președintele României, ordin care „ne arată că suntem pe drumul cel bun, dar, mai ales, ne motivează în a ne asuma noi obiective ambițioase, care nu se vor atinge decât prin perseverență, prin muncă în echipă și prin dezvoltarea standardelor de calitate, pentru excelență academică”.

 

Print Friendly, PDF & Email