Orchestra și Corul Forțelor Terestre Americane Staționate în Europa concertează la Timișoara

Un concert inedit, susținut de Orchestra și Corul Forțelor Terestre Americane Staționate în Europa, va avea loc la Filarmonica Banatul.

 

Concertul de la Timișoara are loc în această seară, de la ora 19, la Filarmonica Banatul. Concertul va include piese celebre compuse de Aaron Copland, Bela Bartok şi Leonard Berstein.

Orchestra, aflată sub comanda locotenentului colone Dwayne Milburn, este staţionată în Sembach, Germania, şi a fost înfiinţată în 1940. Aceasta este compusă din 65 de grupuri de concert şi fanfară, 35 de grupuri pentru muzică de ceremonie, grupurile de jazz Usareur Standard, trupa de muzică dixie Rhine River Ramblers, trupa de rock modern The Musik Brigade şi ansambluri de muzică de cameră, anunță organizatorii.

Alături de Corul Soldaţilor, Orchestra este în prezent a treia organizaţie muzicală ca mărime a Armatei SUA, mai transmit organizatorii. Membrii săi au statutul de ambasadori muzicali ai Armatei americane în Europa. Ei sunt aleşi prin concurs şi sunt muzicieni profesionişti, absolvenţi ai unor universităţi şi conservatoare de muzică prestigioase din Statele Unite.

Corul Soldaților se află sub comanda căpitanului Aaron Morris şi a fost înfiinţat în 1963 pentru a ridica moralul trupelor americane prin reprezentaţii muzicale.

Orchestra și Corul Forțelor Terestre Americane Staționate în Europa au mai mult de 200 de misiuni muzicale anual, în cadrul unor turnee în ţări din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa de Nord.

Print Friendly, PDF & Email