Orchestra Română de Tineret deschide Festivalul Internațional „George Enescu”, la Timişoara

Festivalul Internațional „George Enescu” va marca o dublă deschidere la Bucureşti şi la Timișoara, unde Orchestra Română de Tineret, dirijată de Cristian Mandeal, a pregătit o copleșitoare versiune a Simfoniei a IX-a de Beethoven.

 

Sâmbătă, 2 septembrie, de la ora 19, Orchestra Română de Tineret, dirijată de Cristian Mandeal, va susţine, la Sala Capitol, un concert care marchează deschiderea, la Timişoara, a Festivalului Internațional „George Enescu”.

Programul cuprinde Simfonia a IX-a, de Beethoven, uvertura Euryanthe, de Carl Maria von Weber, și binecunoscutul Concert nr. 1 pentru pian și orchestră, de Beethoven, solistul serii fiind pianistul Andrei Licareț.

Simfonia a IX-a de Beethoven, lucrare fundamentală a muzicii universale, transmit reprezentanţii ORT, va aduce pe scenă alături de Orchestra Română de Tineret, Corul „Ion Românu”, al Filarmonicii Banatul, dirijat de Iosif Todea, şi patru solişti: soprana Mirela Bunoaică, mezzosoprana Aura Twarowska, tenorul Cosmin Ifrim și basul Marius Bolos.

Concertul este organizat în parteneriat cu Filarmonica Banatul din Timișoara, Orchestra Română de Tineret urmând a fi prezentă în total de trei ori în cadrul Festivalului Internațioal “George Enescu”. Următoarele două concerte vor avea loc pe scena Sălii Palatului din Bucureşti, pe 6 septembrie, sub bagheta lui Domingo Hindoyan, avându-l ca solist pe Sergio Tempo, și, respectiv, pe 24 septembrie, alături de celebra Royal Concertgebow Orchestra, în contextul programului internaţional „Side by side”.

Print Friendly, PDF & Email