Oraşele din Alianța Vestului se pregătesc de colaborare pe programe culturale

Primăria Municipiului Timișoara a fost sâmbătă, 12 ianuarie, gazda celei de-a doua întâlniri de lucru a Alianței Vestului. Printre subiectele de discuţie a fost şi colaborarea pe programe culturale între cele patru oraşe ale Alianței Vestului.

 

La întâlnirea de la Timişoara au fost prezenți reprezentanți ai Primăriilor Timișoara, Arad, Oradea și Cluj-Napoca, precum și reprezentanți de la Centre Culturale din Arad și Cluj-Napoca, Asociația Timișoara 2021 și Zona Metropolitană Oradea.

O primă parte a întâlnirii s-a axat pe două teme de discuție: oportunitățile de colaborare ale celor patru orașe din cadrul Alianței Vestului prin prisma agendelor culturale, în contextul pregătirii pentru susținerea titulaturii Timișoarei de Capitală Culturală Europeană în 2021, anunţă reprezentanţii Alianţei Vestului.

Reprezentanţii Alianței Vestului anunţă că au fost identificate câteva posibilități de colaborare imediate în domeniul cultural., Printre acestea, posibilitatea ca Primăriile Arad, Oradea și Cluj-Napoca să devină membre în Asociația TM2021 și apoi membre în cadrul Forumului Reprezentanților Regionali – un grup de consiliere, compus din reprezentanți ai orașelor partenere din regiune, care lucrează în colaborare cu Consiliul Director. Apoi, crearea unor pagini dedicate evenimentelor culturale din celelalte trei orașe, publicate în următoarea ediție a ziarului Știri21.

Au fost luate în discuţie şi prezența reprezentanților orașelor Alianței Vestului la discuțiile viitoare cu privire la provocările întâmpinate de operatorii culturali, corelarea agendelor culturale din cele patru orașe, pentru ca cei interesați să poată beneficia de un program turistic amplu, şi promovarea evenimentelor din orașele membre ale Alianţei.

S-a discutat şi despre organizarea unui eveniment cultural comun, cu participarea instituțiilor culturale din cele patru orașe, în sistem itinerant, precum şi despre promovarea evenimentelor culturale din fiecare oraș pe site-ul aliantavestului.ro și în social media.

La întâlnire s-a discutat şi despre definitivarea formei statutului, actului constitutiv și a stabilirii entității juridice în care se va constitui Alianța Vestului, sub forma unei asociații de dezvoltare inter-comunitară. S-au definitivat obiectivele generale și specifice, precum și structura funcțională, demers care va fi finalizat în următoarele trei luni, anunţă reprezentanţii Alianţei Vestului.

Print Friendly, PDF & Email