Opoziţia din Timişoara: „Guvernele conduse de premierul Victor Ponta, o păcăleală naţională”

Actiune PDL - 3Debut de aprilie plasat sub semnul demarării unor campanii de conştientizare şi informare a publicului asupra consecinţelor negative pe care le atrage majorarea accizei la combustibili aplicată de Guvernul Ponta. Aceste măsuri afectează economia naţională şi se repercutează asupra nivelului de trai al populaţiei, avertizează reprezentanţi ai mai multor partide politice din Opoziţie de la nivel local.

 

P.D.L. a mai scris o filă în „Cartea de onoare a păcălelilor”

Marţi, 1 aprilie, Organizaţia de Tineret a P.D.L. Timişoara a demarat o campanie de conştientizare a românilor asupra consecinţelor aplicării accizei pe benzină şi motorină, campanie derulată sub genericul „De la 1 aprilie, Ponta şi Antonescu te lovesc în plin!”.

Tinerii democrat-liberali au fost prezenţi în stradă, împărţind pliante conducătorilor auto, cu care au discutat despre majorarea accizei la combustibili, măsură decisă de Guvernul Ponta şi aplicabilă de la 1 aprilie. Măsură care se va reflecta direct asupra tuturor preţurilor. „Creşterile de preţ în lanţ sunt motivate de faptul că preţul de transport al mărfurilor creşte, preţul de producţie al mărfurilor creşte”, i-au avertizat tinerii democrat-liberali pe toţi timişorenii întâlniţi.

În plus, mai spun iniţiatorii campaniei, demarate într-o zi a păcălelilor, păcăleala cea mai mare aplicată românilor sunt cele trei Guverne conduse de Victor Ponta: „Sunt Guverne bazate pe minciuni sfruntate, pe promisiuni nerealizate”. Tinerii democrat-liberali au căutat, potrivit propriilor declaraţii, să ia pulsul străzii, ieşind în mijlocul timişorenilor, „costumaţi în personajul mincinos Victor Ponta, şi le-au  solicitat cetăţenilor să îşi consemneze nemulţumirile şi dezamăgirile în ceea ce ei au numit „Cartea de onoare a păcălelilor”.

„Păcăleala socialistă, o lecţie de minimă morală politică”

Noua Republica - conferinta de presaŞi Partidul Noua Republică Timiş a utilizat simbolistica asociată zilei de 1 aprilie pentru a transmite un mesaj de insatisfacţie legat de rezultatele guvernării Ponta, pe care o cataloghează a fi „o mare păcăleală”. „Valul de scumpiri declanşat la data de 1 aprilie reprezintă un imens şoc economic aplicat tuturor cetăţenilor României de guvernarea socialistă ajunsă la putere printr-o vastă operaţiune de manipulare a nemulţumirilor populare”, precizează reprezentanţii P.N.R. Timiş.

Aceştia opinează că aşteptărilor lipsite de realism ale votanţilor U.S.L., echipa condusă de premierul Victor Ponta, „care şi-a construit cariera pe fraudă, furt şi minciună”, le-a răspuns cu o trădare a speranţelor investite în votul acordat în decembrie 2012. „Păcăleala socialistă din 1 aprilie este o adevărată lecţie de minimă morală politică prin care românii se conving de adevărul proverbului strămoşesc care ne spune că «cine fură azi un ou, mâine va fura un bou»”, avertizează reprezentanţii P.N.R. Aceştia apreciază că furtului titlurilor universitare şi tentativei de finalizare a unei lovituri de stat parlamentare printr-o fraudă electorală de proporţii li se adaugă acum o lovitură aplicată întregii economii şi fiecărui român în parte, prin scumpirile în lanţ declanşate de Guvernul Ponta.

În context, reprezentanţii P.N.R. Timiş au lansat un apel de implicare activă în viaţa cetăţii, adresat tuturor românilor, pe care îi îndeamnă nu doar să îşi asume un set de principii morale ne-negociabile, construite pe corectitudine şi onestitate, dar şi să contribuie la ordonarea firească a valorilor la nivel naţional, prin selectarea, în baza aceloraşi criterii ale corectitudinii şi onestităţii, a aspiranţilor la o carieră politică.

Print Friendly, PDF & Email