Oportunități internaționale pentru studenții Universității de Vest din Timișoara

Foto: Eye in the Sky

Studenții Universității de Vest din Timișoara pot aplica, în perioada 1 -19 martie, pentru o mobilitate Erasmus+ de studii, respectiv o mobilitate de studiu prin Programul de Educaţie, Burse, Ucenicie şi Antreprenoriatul Tinerilor 2014-2021 (SEE) la instituțiile partenere din străinătate (pentru toamna 2021).

 

Programul de Educaţie, Burse, Ucenicie şi Antreprenoriatul Tinerilor 2014-2021 (SEE) are ca scop îmbunătăţirea calităţii şi relevanţei educaţiei şi formării, mobilitatea de învăţare a studenţilor între ţările donatoare şi ţările beneficiare, cooperarea şi parteneriatele între educaţie şi piaţa muncii precum și dezvoltarea profesională. Perioada de aplicații pentru mobilități internaționale studențești este deschisă în intervalul 1 – 19 martie.

Studenții pot aplica pentru mobilități de studii la instituțiile partenere din spațiul european. Mai mult decât atât, pentru mobilitățile Erasmus+ de studii, studenții UVT au la dispoziție și câteva destinații inedite din afara Europei, precum Africa de Sud, China, Maroc, Peru, etc. Pe durata mobilității, participanții vor beneficia de un grant lunar de 520 / 700 de euro (pentru mobilitățile de studii) sau de 720 / 670 euro (pentru mobilitățile de practică), în funcție de țara în care are loc mobilitatea. De asemenea, este important de menționat faptul că rezultatele obținute pe durata mobilității sunt recunoscute și echivalate. O experiență de studii poate să dureze un semestru sau un an universitar, iar o experiență de practică trebuie să aibă o durată de minimum două luni.

Universitatea de Vest din Timișoara anunță, totodată, că anul academic 2020-2021 a adus schimbări majore în ceea ce privește selecția pentru mobilitățile Erasmus+ de practică, aceasta fiind deschisă pe tot parcursul anului academic.

O altă noutate specifică oferită studenților UVT începând cu acest an academic constă în disponibilitatea aplicațiilor și pentru mobilități de studii sau de practică în cadrul Unita-Universitas Montium Consortium, care este o rețea de universități europene din fac parte, pe lângă Universitatea de Vest din Timișoara, și alte cinci universități partenere din țări cu limbi romanice: Università degli studi di Torino, Université de Pau et des Pays de l’Adour, Université Savoie Mont Blanc, Universidad de Zaragoza şi Universidade Beira Interior.

Rectorul UVT, prof. univ. Marilen Pirtea, declară că, de peste 30 de ani, programul Erasmus oferă studenților ocazia să beneficieze de o experiență internațională pe durata studiilor universitare. „În perioada următoare, pe parcursul lunii martie, se va defășura la UVT campania de promovare a mobilităților studențești. Studenții vor avea parte de activități diverse, de la prezentarea oportunităților de studii și practică sau discuții cu foștii participanți la mobilități, până la vizionare de video-uri despre experiențele academice internaționale. Experiența internațională adusă de mobilitățile Erasmus devine și mai importantă astăzi, când lumea tindă să iasă criza unei pandemii prelungite și își dorește revenirea la normalitate”, mai spune Marilen Pirtea.

Print Friendly, PDF & Email