Operele a 40 de artiști timișoreni, aduse din ateliere pe simezele Helios

Foto: Galeria Helios / Facebook

40 de artiștii vizuali care își desfășoară activitatea în atelierele de creație aflate în formă contractuală cu Primaria Municipiului Timișoara îşi vor expune o parte din lucrări la Galeria Helios.

 

„În Timișoara, există 30 de ateliere de creație aflate în formă contractuală cu Municipalitatea. Aici își desfașoară cercetarea și creația artistică peste 40 de artiști vizuali: pictori, sculptori, graficieni, ceramiști, textiliști, restauratori, designeri, artişti multimedia, care prin operele lor pun în valoare cultura vizuală contemporană a orașului. Dorim ca prin demersul plastic pe care îl propunem în aceste zile să arătăm publicului o mică parte din creația acestor artiști, creatori care asigură vizibilitatea culturală timișoreană la nivel național și international”, spune Daniela Constantin, curator al expoziției.

Atelierele în care creează artiștii vizuali sunt în folosința filialei timișorene a Uniunii Artiştilor Plastici de peste 45 de ani. Membrii UAP Timişoara, personalități ale scenei artistice românești în artele vizuale, dar și artiști din țară și străinătate, au expus în Galeria de Artă Helios, aflată în folosința UAP Timișoara din anul 1967.

Vernisajul expoziției Prezențe artistice semnificative din atelierele UAP, filiala Timișoara are loc joi, 25 februarie, de la ora 18. Despre lucrările expuse și creatorii lor vor vorbi lect. univ. dr. Andreea Lazea și prof. univ. dr. David Carol.

Expoziția rămâne deschisă până în 11 martie și poate fi vizitată de luni până vineri, între orele 10 -18, iar sâmbăta, între 10 și 20

Print Friendly, PDF & Email