Opera din Viena va transmite spectacolele, în direct, pe internet

Prestigioasa Operă din Viena se lansează în difuzarea în direct pe internet a spectacolelor sale şi va debuta în acest domeniu cu reprezentaţia “Cavalerul rozelor”, de Richard Strauss, pe 27 octombrie.

StaatsoperContra unui tarif mediu de 14 euro, utilizatorii online vor putea de acum să urmărească reprezentanţiile Operei din Viena în direct pe internet, ca şi cum ar fi spectatori care şi-au plătit locul în sală sau la balconul de la Staatsoper, anunţă Mediafax.

Sistemul se va aplica şi pentru alte 16 spectacole din sezonul 2013 – 2014, inclusiv pentru premierele programa­te, a precizat directorul general al Operei din Viena, Dominique Meyer, într-o conferinţă de presă: “Vrem să aducem opera direct în sufrageria familiilor, este un model democratic”.

Pentru un spectacol redifuzat, utilizatorii vor avea posibilitatea de a viziona o operă la cerere, pentru un tarif de cinci euro. Toate spectacolele vor fi difuzate în HD (înaltă definiţie), cu ajutorul a trei echipe video echipate cu opt camere HD. Două versiuni sunt propuse – una care prezintă un plan complet al scenei de la Staatsoper şi o a doua, deja vizibilă pe un ecran uriaş instalat în exterior, pe faţada clădirii, rezultat al unei regii semnate de echipa video coordonată de austriacul Christopher Widauer. Prin intermediul unor aplicaţii online, utilizatorii vor avea posibilitatea de a citi subtitrările pentru spectacolele vizionate, mai întâi în germană, engleză şi coreeană, apoi şi în alte limbi şi, începând din de­cembrie, chiar partiturile reprezen­taţiilor.

Print Friendly, PDF & Email