Openville Timişoara, o investiţie de 220 de milioane de euro a grupului Iulius

În primul proiect multifuncţional din vestul ţării

OpenVille Ensemble 2Compania Iulius Management Center va investi peste 220 de milioane de euro într-un proiect multifuncţional de regenerare urbană, care va deveni un reper pentru dezvoltarea durabilă a Timişoarei. Creat după conceptul „lifestyle center”, Openville va reuni funcţiuni de office, retail, parc şi entertainment. Investiţia reprezintă cea mai mare infuzie de capital privat în sectorul de real estate din vestul ţării, fiind al doilea proiect de tip mixt din portofoliul companiei, după ansamblul urbanistic Palas Iaşi.

 

Prin Openville, compania Iulius Management Center, specializată în dezvoltarea proiectelor mixte de real estate, continuă misiunea începută acum zece ani, la inaugurarea Iulius Mall Timișoara, de a schimba în bine viaţa comunităţii. Vom crea un spaţiu vibrant, ce va transforma Timişoara într-un oraş cosmopolit, pe care locuitorii săi, deschişi spre multiculturalitate, îl merită. Totodată, proiectul va dezvolta un pol de business regional, care va stimula creşterea economică şi va crea mii de locuri de muncă”, a declarat Iulian Dascălu, preşedintele grupului de companii Iulius.

Primul concept al proiectului Openville Timişoara a fost creat de compania Jerde, din SUA, una dintre cele mai mari case de arhitectură şi planificare urbană la nivel mondial, cu filiale în Los Angeles, Hong Kong, Amsterdam şi Dubai. Adaptarea la condiţiile actuale de piaţă şi integrarea conceptului la linia urbanistică a Timişoarei au fost realizate de arhitectul Radu Mihăilescu. Cu o vastă experienţă în domeniu, arhitectul timişorean a conceput proiectul multifuncţional Palas Iaşi, premiat în 2013, la Varşovia, cu două distincţii – „Building of the Year in Southeastern Europe” şi „Retail Development of the Year” – oferite de Central & Eastern European Real Estate Quality Awards.

Despre Openville

Investiţie totală – peste 220 de milioane de euro

594.000 de metri pătraţi suprafaţă total construită

265.000 de metri pătraţi suprafaţă total închiriabilă (retail + office)

Retail (Iulius Mall Timişoara + Openville): 134.000 de metri pătraţi închiriabili

Office clasa A, 7 clădiri: 131.000 de metri pătraţi închiriabili

Congress Hall: 4 săli, 2.500 de persoane

Parc şi spaţii verzi: 55.000 de metri pătraţi

Locuri de parcare: 3.750

 

Openville va avea o suprafaţă total construită de 594.000 de metri pătraţi, iar Iulius Mall Timişoara va fi parte integrată a proiectului. Cea mai mare pondere o va avea componenta de birouri care, prin arhitectura de înaltă clasă şi finisajele impresionante, va impune noi standarde pe piaţa dezvoltărilor office din România. În total, vor fi construite şapte imobile de birouri clasa A, cu o suprafaţă totală de peste 131.000 de metri pătraţi închiriabili, printre care şi cea mai înaltă clădire din România. Acestea vor forma polul de business al regiunii, destinat companiilor multinaţionale cu planuri de expansiune, unde vor lucra aproximativ 13.500 de persoane.

Una dintre principalele atracţii ale Openville va fi parcul, cel mai mare din vestul ţării, desfăşurat pe o suprafaţă de peste 55.000 de metri pătraţi, o adevărată oază de relaxare în aer liber, cu locuri de joacă pentru copii, carusel, patinoar, fântâni arteziene, piaţete pentru evenimente, peste 1.000 de arbori şi 20.000 de arbuşti.

Openville va defini experienţa shoppingului la cel mai înalt nivel, completând atracţiile oferite de Iulius Mall Timişoara cu un nou mix de branduri, peste 100 de magazine, restaurante şi cafenele tematice. Multiplex cu 15 săli de cinema şi cel mai mare loc de joacă vor fi alte opţiuni pentru petrecerea timpului liber.

O altă premieră o reprezintă zona de fresh market, care va cuprinde restaurante de tip fast food, dar şi brutării, carmangerii şi locaţii cu produse alimentare naturale.

Openville va include şi patru săli pentru evenimente speciale, cu o capacitate totală de 2.500 de persoane, care vor găzdui congrese, seminarii, conferinţe de business, întâlniri corporate şi petreceri private.

Clienţii vor beneficia în Openville de 3.750 de locuri de parcare, subterane şi supraterane, dotate cu un sistem inteligent de ghidare, care îi va ajuta pe şoferi să găsească foarte uşor locuri libere.

Lucrările de construcţie vor începe în această toamnă, iar până la finalul anului 2016 se vor inaugura 33.000 de metri pătraţi de spaţii office. Prima fază de dezvoltare va fi finalizată în ultimul trimestru din 2017 şi va cuprinde 80.000 mp de birouri clasa A, zona de retail şi parcul. A doua etapă va presupune dezvoltarea de spaţii office până la suprafaţa de 131.000 mp, în funcţie de cerinţele pieţei.

Grupul de companii Iulius deţine o reţea naţională de retail, care cuprinde patru shopping mall-uri sub brandul Iulius (Iulius Mall Iaşi, Iulius Mall Timişoara, Iulius Mall Cluj, Iulius Mall Suceava) şi ansamblul urbanistic multifuncţional Palas Iaşi. Pe segmentul office, compania a dezvoltat la nivel naţional peste 58.000 mp de birouri clasa A, iar alţi 15.000 de metri pătraţi se află în construcţie

Print Friendly, PDF & Email