OncoHelp va alerga pentru sănătate, la Timotion

Asociaţia OncoHelp anuţă că, şi la ediţia de anul acesta a Timotion, va alerga pentru sănătate, întrucât îşi propune să achiziționeze un gastroscop ultraperformant care va permite depistarea precoce a cancerului gastric.

 

„Prevenția în sănătate, îndeosebi în domeniul oncologic, trebuie să devină un obiectiv principal al luptei împotriva cancerului, pentru a cărui realizare este necesar să ne implicăm cu toții. Prevenția salvează vieți. Organizatorii Timotion 2023 au recunoscut și apreciat eforturile pe care Asociația OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp le face zi de zi și au inclus și anul acesta proiectul «Nu lăsa cancerul să învingă!» în cea de-a 9-a ediție a evenimentului caritabil de mișcare. Astfel, vom alerga împreună la Timotion pentru achiziționarea unui aparat destinat compartimentului de endoscopie digestivă din cadrul Asociației OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp. Depistarea precoce a modificărilor apărute în sfera digestivă, conștientizarea factorilor de risc ce pot genera neoplazii digestive sunt elemente importante atunci când vorbim de cancerul gastric”, transmit reprezentanţii Asociaţiei OncoHelp.

Potrivit dr. Răzvan Diaconescu, medic primar gastroenterologie la Centrul de Oncologie OncoHelp, cancerele de stomac și de esofag, cumulate, sunt a doua cauză de deces din rândul neoplaziilor digestive, după cancerul de colon, la nivel mondial, boala fiind mai frecventă la bărbați decât la femei: „Cancerul de stomac este printre neoplaziile care pot fi prevenite și depistate timpuriu. Acest lucru se poate realiza printr-o gastroscopie, care permite o vizualizare directă a tubului digestiv superior, a esofagului, stomacului și duodenului. Vorbim de o investigație imagistică realizată cu ajutorul unui endoscop care asigură o observare a  organelor mult mai bună decât în cazul unei scanări cu ajutorul unui CT sau RMN.”

Gastroscopul pe care OncoHelp doreşte să îl achiziționeze prin participarea la ediţia de anul acesta a Timotion este unul de ultimă generație, care permite nu doar examinarea leziunilor oncologice, ci evidențiază mult mai puternic malignitatea, chiar într-un stadiu incipient, dând posibilitatea ghidării video pentru realizarea biopsiei.

„În ultima perioadă ne-am lovit de o creștere ridicată a numărului de cazuri de cancer gastric. Mai mult, pacienții aflați într-un program de chimioterapie necesită o urmărire endoscopică periodică, ce trebuie făcută într-o anumită fereastră de timp. De aceea, pentru a completa numărul de aparate, avem nevoie de încă un gastroscop”, mai spune dr. Răzvan Diaconescu.

„Furnizarea de servicii medicale oncologice de înaltă competență profesională reprezintă misiunea noastră declarată și asumată. Mereu ne-am concentrat atenția pe satisfacerea așteptărilor pacientului oncologic și ne-am asigurat că acesta din urmă va beneficia de o experiență medicală la standarde de excelență. Scopul nostru este să prevenim pe cât posibil cancerul, dar, în egală măsură, scopul nostru este acela de a lupta alături de pacienții care se confruntă cu o boală oncologică. Suma de care avem nevoie pentru achiziționarea aparatului este de 98.000 de lei”, declară dr. Valeriu Boruga, managerul Asociației OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp.

Timotion va avea loc în 28 mai, în Piața Iancu Huniade din Timișoara. Modalitățile prin care orice persoană poate susține proiectul „Nu lăsa cancerul să învingă” la Timotion 2023 sunt: înscrierea la o cursă de mișcare, fie de alergare sau pedalare, o donație către proiect pe site-ul Timotion, înscrierea ca și „Campion” sau o donare de sânge care permite donatorului să participe gratuit la Timotion.

Timotion este cel mai mare eveniment de mișcare și strângere de fonduri din zona de vest a țării, organizat de Fundația Comunitară Timișoara și Asociația Alergotura, care urmărește să inspire comunitatea locală să sprijine și să se implice în proiecte dedicate comunității și să adopte un stil de viață sănătos în care alergarea este o opțiune.

 

Print Friendly, PDF & Email