OncoHelp Timișoara asigură tratamente gratuite bolnavilor oncologici din Ucraina refugiaţi în România

Laborator Radioterapie. Foto: OncoHelp Timişoara

Asociația OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp Timişoara se află în prima linie a celor care vin în ajutorul refugiaţilor ucraineni, unii dintre ei grav bolnavi, care au nevoie de tratamente îndelungate, pe care trebuie să le urmeze ca să trăiască. Centrul de Oncologie OncoHelp Timișoara oferă gratuit refugiaților ucrainieni servicii medicale de oncologie, radioterapie, hematologie, endoscopie digestivă superioară și inferioară, imagistică medicală.

 

Misiunea noastră a fost, încă de la început, aceea de a lupta alături de pacienții oncologici împotriva unui inamic de multe ori extrem de agresiv. Aceștia fac parte din cea mai vulnerabilă categorie de persoane, iar renunțarea la tratamente ori amânarea lor le poate fi fatală. Mulți dintre cei care au fost nevoiți să își părăsească locuințele sunt acum fără tratament. Iar pacienții oncologici au nevoie nu doar de cazare, hrană sau de câteva tablete, ci de chimioterapie sau chiar radioterapie. Asociația OncoHelp a fost întotdeauna în prima linie și și-a oferit sprijinul. Așa facem și acum. Medicii noștri îi vor consulta gratuit pe refugiații care au nevoie de investigații oncologice, iar colegii noștri din radioterapie pot să îi ajute să își continue tratamentul”, declară managerul Asociației OncoHelp, dr. Valeriu Borugă. Acesta mai anunţă că Asociația OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp Timişoara poate oferi cazare pentru de zece familii de refugiați ucraineni.

Dr. Valeriu Borugă. Foto: Cornel Putan

Centrul de Oncologie OncoHelp a pus la dispoziția refugiaților, care au nevoie de tratamente, mai multe numere de telefon care au fost transmise autorităților, organizațiilor și asociațiilor non-guvernamentale care gestionează, respectiv sprijină criza umanitară de la frontierele României. Acestea sunt 0256-495.403, 0356-460. 995 şi 0753-595.959.

Centrul de Oncologie OncoHelp este un spital universitar dotat cu 165 de paturi, dintre care 131 pentru spitalizare continuă, 29 de paturi pentru spitalizare de zi si cinci paturi ATI  (Anestezie Terapie Intensivă) / SPA (Supraveghere Post-anestezie). În acest centru sunt oferite gratuit servicii medicale de oncologie, radioterapie, hematologie, endoscopie digestivă superioară și inferioară, imagistică medicală (computer tomograf, ecografie medicală și mamografie). În cadrul unității sanitare functionează singurul centru de îngrijiri paliative dintr-un spital universitar din vestul țării. Tot aici, pacienții beneficiază de cazare și masă gratuite pe perioada tratamentelor de radioterapie, în cadrul unei clădiri cu 48 paturi care asigură condiții hoteliere moderne.

Print Friendly, PDF & Email