Omul de afaceri timişorean Ovidiu Tender, condamnat la 11 ani şi 4 luni de închisoare

În acelaşi dosar, Carom, Marian Iancu a fost condamnat la13 ani şi 8 luni

Ovidiu TenderTribunalul Bucureşti i-a condamnat, marţi, pe Ovidiu Tender la 11 ani şi patru luni de închisoare şi pe Marian Iancu la 13 ani şi opt luni de închisoare, în dosarul Carom, în care sunt acuzaţi de înşelăciune şi spălare de bani. Decizia nu este, însă, definitivă.

 

În acest dosar, oamenii de afaceri Ovidiu Tender şi Marian Iancu au fost trimişi în judecată în 2006, rechizitoriul fiind întocmit de fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, trimisă, la rândul său, recent, în judecată, în stare de arest, în dosarul despăgubirilor pentru un teren supraevaluat.

Tender şi Iancu sunt acuzaţi că au preluat ilegal controlul companiei Carom SA Oneşti şi au prejudiciat-o cu 1.400 de miliarde de lei vechi, sumă stabilită la nivelul anului 2003. Înainte de 1990, Carom SA a făcut parte din Platforma Petrochimică Oneşti. Cei doi oameni de afaceri sunt acuzaţi că au drenat resursele Carom prin intermediul unui circuit financiar complex. În acelaşi dosar au fost trimişi în judecată Cicilia Dumitrescu, Marin Badea, Toader Găurean şi Bogdan Sălăjan.

Marian IancuSe poate constata că avem de-a face cu un grup infracţional bine definit, în care fiecare persoană are un rol structurat şi determinat, urmărind îndeplinirea unor activităţi punctual stabilite de către iniţiatorii grupului”, au notat anchetatorii, în rechizitoriu.

Referitor la sentinţa pronunţată marţi, Ovidiu Tender declarase, cu puţin timp înainte, pentru Gândul că se aşteaptă la o achitare: „Mă aştept la o achitare. Nu am făcut nimic”.

Omul de afaceri Marian Iancu se află în închisoare, după ce a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti, în 14 octombrie, la 12 ani de închisoare în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani cunoscut ca „Rafo”. Şi în acest caz, procesul a fost unul maraton, cu o durată de opt ani.

Print Friendly, PDF & Email