Olimpicii timişeni au fost duşi la înălţime, la propriu, într-un balon cu aer cald

Pentru a-i onora pe elevii timişoreni premiaţi la olimpiadele şcolare naţionale, comunitatea locală RO100 Timişoara i-a invitat la un zbor cu balonul cu aer cald.

 

Acţiunea comunităţii locale RO100 Timişoara şi a RO100 Timişoara Edu a fost gândită ca o premiere mai deosebită a elevilor timișeni finaliști în etapele naționale și internaționale ale olimpiadelor școlare (informatică, limba engleză, greaca veche, latină, fizică, biologie, geografie, germană, cor). Aastfel, aproximativ 30 de elevi de la şcoli renumite din oraş – Liceele „Grigore Moisil”, „C.D. Loga”, „William Shakespeare”, „Nikolaus Lenau”, „Bela Bartok”, Iris, Arte Plastice, Waldorf) au fost invitaţila un zbor cu balonul cu aer cald în punct fix. Apoi, copiii au jucat badminton, volei, frisbee-ul a zburat și el în diverse direcții, au cântat şi au făcut fotografii.

În momentul în care piloții au dat unda verde, copiii s-au strâns în jurul balonului cu aer cald. „Cu toții am stat cu sufletul la gură așteptând înălțarea balonului și decolarea primelor grupe de copii. Mulţi dintre aceştia erau la prima experiență de acest fel, spun reprezentanţii Comunităţii locale RO100 Timişoara.

Roland Müller, preşedintele Comunităţii locale RO100 Timişoara, declară că această iniţiativă reprezintă un gest de încurajare pentru cei ce au excelat într-un anumit domeniu de studiu. „Tinerii s-au bucurat alături de noi de apreciere pentru performanţele lor, iar balonul s-a desprins de la sol cu ajutorul mai multor sponsori locali: mici antreprenori, avocați, medici, designeri, ingineri și arhitecți timișoreni, oameni care au crezut într-o idee și ni s-au alăturat fără ezitare”, mai spune Roland Müller.

Acesta transmite că RO100 Timișoara a premiat excelența considerând că prin educație se poate schimba țara: „I-am îndemnat pe elevii olimpici să fie mereu la înălțime, să ajungă și mai sus şi să îi inspire şi pe alţii în parcursul lor.

Print Friendly, PDF & Email