Olimpicii naționali, admişi pe loc fără taxă la Universitatea de Vest din Timişoara

Olimpicii naționali şi cei mai buni elevi de clasa a XII-a vor fi acceptați pe loc fără taxă la Universitatea de Vest din Timişoara. În plus, li se oferă și burse și gratuitate la cazare.

 

Timișoara este, în aceste zile, gazda Olimpiadei Naționale de Matematică, Universitatea de Vest având o contribuția semnificativă la desfășurarea evenimentului.

Oficialii instituţiei anunţă, cu acest prilej, că cei mai buni elevi de clasa a XII-a vor fi acceptați pe loc la UVT, cu condiția promovării examenului de bacalaureat. Iar participanții la olimpiadele naționale care au obținut premiile I, II, III sau mențiuni au posibilitatea să ocupe locuri fără taxă în cadrul facultăților UVT. Măsura este valabilă pentru toți olimpicii naționali și internaționali, indiferent de disciplina la care au participat.

În plus față de accesul în facultățile UVT pe locuri fără taxă, olimpicilor naționali și internaționali care au primit distincții în cadrul competițiilor, indiferent de disciplină, le sunt acordate mai multe facilități:

  1. Bursă în valoare de 800 lei/lună, acordată din fondurile UVT;
  2. Integrarea în cele mai bune proiecte sau centre de cercetare ale UVT;
  3. Asigurarea costurilor de transport și cazare pentru participări cu lucrări la conferințe naționale şi internaționale;
  4. Cazarea gratuită în căminele UVT;
  5. Permis gratuit pe toată perioada studiilor la Biblioteca Centrală Universitară;
  6. Acces gratuit la bazinul de înot al UVT;
  7. Transport gratuit pe mijloacele de transport  în comun din Timișoara;
  8. Abonament la Teatrul Național Timișoara și la Filarmonica Banatul.

Premianții la faza națională a olimpiadelor au trecut prin mai multe etape până să ajungă la acest nivel. Ei sunt cei mai buni elevi ai noștri și ne dorim să îi avem studenți. Universitatea, prin facultățile sale, oferă mai multe facilități olimpicilor naționali, printre care și accesul pe locuri fără taxă, întrucât au demonstrat deja că pot face performanță. Dincolo de propria lor activitate educațională, ei ridică și nivelul grupurilor în care învață. Oricum ai privi lucrurile, acești tineri sunt un câștig”, spune rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea (foto).

Ieri, s-a dat startul pentru Olimpiada Națională de Matematică, de la Timişoara, prima programată să înceapă în această perioadă la Timișoara. În zilele următoare se vor mai desfășura și concursurile naționale de Limbi Clasice, de Religie Romano-Catolică, de Interpretare Vocală, Instrumentală și Studii Teoretice Muzicale, seria fiind închisă de Olimpiada Națională de Coregrafie.

Print Friendly, PDF & Email