„Oh Happy Day!”, concert de gospel simfonic, la Timişoara

Se primesc donaţii pentru Centrul de Îngrijire Paliativă de tip Hospice

Ioan Coriolan GarboniAsociaţia Culturală TGP şi Filarmonica „Banatul” invită publicul timişorean la concertul extraordinar „Oh Happy Day!”. Concertul, organizat la Sala Capitol, va avea două reprezentaţii – sâmbătă, 21 iunie, de la ora 20, şi duminică, 22 iunie, de la ora 19. Intrarea, anunţă organizatorii, este liberă şi se primesc donaţii pentru Centrul de Îngrijire Paliativă de tip Hospice „Casa Milostivirii Divine”.

 

Evenimentul, organizat de Asociaţia Culturală TGP – o asociaţie exclusiv de voluntari, constituită în 2012, care îşi propune să promoveze valori spirituale şi sociale prin artă – în parteneriat cu Filarmonica „Banatul”, sub deviza „Amatori şi profesionişti împreună pentru o cauză bună”, încheie ediţia specială „Gospel meets Symphony” a Timişoara Gospel Project. Jubileul de zece ani a Timişoara Gospel Project reuneşte peste 100 de corişti amatori, orchestra Filarmonicii „Banatul” şi un band rock format din cunoscuţii muzicieni timişoreni Petre Ionuţescu, Marcelle Poaty-Souami, Ioan Kui, Anghel Mailat şi Sergiu Cătană, sub conducerea muzicală a lui Dominic Samuel Fritz.

Povestea Timişoara Gospel Project a început în 2005 cu zece oameni şi un pian şi putem spune că a evoluat spectaculos . Deja ultimele două ediţii, concertele de la Sala Capitol, cu band rock şi 100 de corişti pe scenă au însemnat o recunoaştere artistică a proiectului nostru, dar adevărata sa maturizare o reprezintă colaborarea cu orchestra Filarmonicii, care ne onorează”, spune dirijorul german Dominic Samuel Fritz, iniţiatorul Timişoara Gospel Project şi preşedintele Asociaţiei Culturale TGP.

 La rândul său, directorul general al Filarmonicii, Ioan Coriolan Gârboni (foto), declară că acest proiect crossover este un experiment care se înscrie perfect în seria concertelor neconvenţionale ale Filarmonicii, iar „colaborarea noastră cu un cor de amatori, la care poate fi participant orice timişorean, este încă un pas către comunitate pe care îl face instituţia noastră. Filarmonica «Banatul» aparţine timişorenilor şi ne bucurăm că putem deschide porţile noastre pentru o cauză bună”.

Timişoara Gospel Project s-a afirmat deja ca un fenomen muzical singular şi reprezentativ pentru spiritul Timișoarei. Acest proiect adună pentru o săptămână de repetiţii şi două concerte oameni de toate vârstele, profesiile, etniile şi confesiunile, cu sau fără experienţă corală, dar toţi „cu muzica în sânge şi un strop de nebunie” şi animaţi de o cauză bună.

Reprezentanţii Filarmonicii „Banatul” spun că organizarea proiectului este susţinută financiar de sponsori şi sprijinită logistic de parteneri, iar donaţiile publicului vor ajunge integral la beneficiarul concertului caritabil, Centrul de Îngrijire Paliativă de tip Hospice „Casa Milostivirii Divine”, singurul de acest gen din vestul ţării. 

Print Friendly, PDF & Email