Având în vedere riscul major generat de posibilitatea răspândirii pestei porcine africane în toată ţara, Primăria Timişoara avertizează populaţia că este necesară luarea următoarelor măsuri de prevenire.
Primăria Timişoara anunţă că a fost informată de Prefectura Timiş că pesta porcină africană, care a afectat deja mai multe localităţi din Bihor, Sălaj, Satu Mare, Tulcea, Constanţa, Brăila şi Ialomiţa, are o evoluţie deosebit de dinamică, fiind în extindere continuă.
Oficialii Municipalităţii transmit că, având în vedere riscul major generat de posibilitatea răspândirii bolii pe întreg teritoriul României, este necesar ca orice suspiciune de boală şi/sau mortalitate la porci şi la porci mistreţi să fie anunţată în cel mai scurt timp medicului veterinar din teritoriul aparţinător Circumscripţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Oficială şi DSVSA Timiş. În plus, este obligatorie închiderea în adăposturi a animalelor în privinţa cărora există suspiciunea că sunt bolnave.
Primăria Timişoara transmite că, potrivit OUG 28/27 august 2008, persoanele fizice şi persoanele juridice cu domiciliul fiscal în Timişoara sau în alte localităţi care deţin pe raza oraşului porci sau alte specii de animale domestice şi/sau animale sălbatice crescute în captivitate, vaci, oi, capre, cai, iepuri, animale de blană, păsări, familii de albine etc. au obligaţia de a declara pentru înscrierea în Registrul agricol, datele cu privire la efectivele de animale deţinute, precum şi datele privind suprafeţele de terenuri agricole (inclusiv grădina), utilajele agricole, pomii fructiferi şi construcţiile pe care le exploatează sau le deţine în proprietate în Timişoara.
În vederea declarării datelor pentru Registrul agricol, persoanele fizice şi persoanele juridice susmenţionate trebuie să se prezinte la sediul Compartimentului Administrare Fond Funciar din cadrul Primăriei Timişoara, cu sediu în Piaţa Victoriei nr. 5 (cu intrare din d-dul Mihai Eminescu, nr. 1), în zilele de luni, miercuri şi vineri, între orele 8.30-10.30, marţi şi joia, între orele 8.30-10.30 şi 14-16.
Conform aceleiaşi ordonanţe, nedeclararea datelor care fac obiectul Registrului agricol, refuzul de declarare, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 100 de lei la 500 de lei, în cazul persoanelor fizice, iar în cazul persoanelor juridice, cu amendă de la 300 de lei la 1500 de lei.
Ultimele comentarii