Obiectivul de viitor al PMP Timiş: „O construcţie politică sănătoasă şi neconflictuală”

Daniel-FuneriuDaniel-FuneriuSchimbările care s-au produs recent pe scena politică românească au produs consecinţe şi la nivelul organizaţiei PMP Timiş, care se află în acest moment în situaţia de a se reorganiza intern, după exodul masiv al unei părţi din conducerea PMP Timiş înspre PNL, ca rezultat al unor opţiuni şi motivaţii de ordin personal, potrivit declaraţiilor făcute zilele trecute, după înscrierea în PNL, de către fostul preşedinte PMP Timiş, Radu Lambrino, şi de către fostul vicepreşedinte PMP Timiş, Sorin Munteanu.

 

La doar o săptămână după vizita sa la Timişoara, în cadrul căreia a fost înştiinţată de reprezentanţii conducerii PMP Timiş cu privire la intenţia de a părăsi partidul, pentru a se înregimenta în PNL, pe motivul invocat de a nu zădărnici, prin rezultatul unor acţiuni personale, demersurile de unificare a dreptei, în perspectiva confruntării decisive pentru câştigarea Palatului Cotroceni, preşedintele PMP, Elena Udrea, i-a încredinţat fostului candidat al PMP la alegerile parlamentare parţiale de pe Colegiul III Timişoara, Daniel Funeriu, sarcina de a consolida organizaţia judeţeană şi de a asigura interimatul la conducerea acesteia.

Potrivit unor informaţii publicate recent pe contul spu de Facebook, Daniel Funeriu apreciază că o abordare conflictuală poate genera deservicii unui demers constructiv care îşi propune să aducă în prim plan problemele şi nevoile reale ale cetăţenilor.  „Timişul şi Timişoara sunt zone aparte care au nevoie de un discurs public civilizat şi de acţiuni concrete, aproape de oameni. Aşa am luat aproape 20% la alegerile din Colegiul 3. Din păcate nu am găsit cea mai bună atmosferă în organizaţie. Oameni de mare valoare vor o organizaţie frumoasă, centrată pe o construcţie politică sănătoasă. Nu pe scandaluri”, îşi precizează fostul ministru al Educaţiei Daniel Funeriu punctul de vedere referitor la ceea ce ar putea constitui priorităţile viitoare de acţiune ale PMP la nivel local.

Fără să aducă în discuţie posibilitatea unor eventuale negocieri ce ar putea anjaga partidul în proiecte care să ducă la disoluţia identităţii asumate de către proiectul PMP, Daniel Funeriu pare să confirme, prin enumerarea principalelor obiective asumate pentru PMP Timiş în următoarea perioadă, faptul că proiectul politic apropiat preşedintelui Traian Băsescu vizează chestiuni a căror miză poate fi evaluată doar într-o abordare pe termen mediu şi lung: „PMP Timiş se va concentra în perioada următoare pe: întărirea structurilor în teritoriu cu oameni care se bucură de încredere în comunităţile lor; primenirea organizaţiilor existente, astfel încât în filială să se instaureze încrederea între membri; pregătirea campaniei pentru alegerile prezidenţiale; pregătirea alegerilor interne. Sunt convins că vom avansa şi că vom convinge din ce în ce mai mulţi oameni de justeţea demersului nostru”.

Print Friendly, PDF & Email