Oamenii străzii, aciuaţi în fosta clădire a ziarului Timişoara, au fost evacuaţi

Oamenii străzii care îşi făcuseră adăpost în fostul sediu al ziarului Timişoara au fost evacuaţi astăzi.

 

O acţiune de control a fost  demarată, în această dimineaţă, de Poliţia Locală, reprezentanţi ai Direcţiei de Asistenţă Socială Timişoara, ai Direcţiei Clădiri, Terenuri şi Dotări şi Biroului Salubrizare din Primăria Timişoara, anunţă Radio Timişoara. Echipele au descins în clădirea de pe strada Coriolan Brediceanu nr. 37, fostul sediu al ziarului Timişoara. Aici fusese semnalată, în repetate rânduri, prezenţa unor oameni ai străzii.

La faţa locului au fost găsite opt persoane care au fost evacuate şi îndrumate spre adăposturile de pe străzile Telegrafului şi Învăţătorului. Clădirea a fost salubrizată şi securizată pentru ca persoanele fără adăpost să nu mai intre aici.

Polițiștii locali au monitorizat clădirea respectivă și anul trecut în cadrul unor acțiuni repetate, de fiecare dată când au fost depistate persoane acestea fiind evacuate. Acestea însă au revenit. Problema oamenilor străzii și a cerșetorilor este una permanent în atenția polițiștilor locali care acționează zilnic pentru depistarea și preluarea din stradă a acestora, precum și pentru predarea lor către serviciile sociale, conform prevederilor legale”, transmit reprezentanţii Direcţiei Poliţiei Locale Timişoara.

Print Friendly, PDF & Email