O ultimă, repetabilă, întâlnire cu Antonimul venețian, la Timişoara

Antonimul venetian 2În faţa Sinagogii din Cetate va avea loc, în seara aceasta, o ultimă, repetabilă, întâlnire cu „Antonimul venețian”. Un spectacol delicat și melancolic ca o stampă venețiană.

 

Antonimul venețian, un spectacol sub cerul liber, pentru ochii larg deschiși către cea mai frumoasă poveste de dragoste. Un spectacol delicat și melancolic ca o stampă venețiană, de care te reîndrăgostești mereu și mereu. O ultimă, repetabilă, întâlnire cu Antonimul venețian: marți, 30 septembrie 2014, de la ora 17, chiar în fața Sinagogii din Cetate, pe strada pietonală a Timișoarei. Cu acest prilej, Duna TV va înregistra integral spectacolul.

Antonimul venețian este cronica ultimei întâlniri, o oră – cea din urmă – de dragoste, a posesivității și a vulnerabilității, o poveste frumoasă ca Veneția, intensă ca  ultima respirație. Ea și El, marea dragoste, intensă,  damnată: protagoniștii acestei istorii de iubire, parafrază la Anonimul venețian, celebra poveste imaginată de Giuseppe Berto, sunt dansatorii Baczó Tünde și Alin State, acompaniați de pianistul Cári Tibor, autor al muzicii spectacolului,  și violoncelistul Szabó J. Attila. 

Tot în seara zile de azi, de la ora 19, cei patru artiști vor face ”Mecanismele nedescoperit de Leonardo” să danseze. La închiderea  expoziției cu acest titlu, la Galeria Pygmalion, de la Casa Artelor, str. A.Pacha nr.8, Baczó Tünde și Alin State vor dansa etnosculpturile artistului vizual Mihai Donici. Pianistul Cári Tibor și violoncelistul Szabó J. Attila vor cânta pentru ei și pentru toți cei prezenți muzica pe care etnosculpturile o cântă timpului, pentru cei ce știu să o audă. 

Întrebarea este cum se dansează etnosculpturile? „Mecanismele nedescoperite de Leonardo au muzica lor, sunetul șlefuirii în zeci, poate sute de ani de folosință,  dansul mâinii meșterului care a creat artefactele,  reasamblate pentru frumusețea intrinsecă a formei de artistul vizual Mihai Donici”, spun organizatorii.

Mecanismele nedescoperite de Leonardo, cea de-a treia expoziție de enosculptură a arhitectului Mihai Donici, un eveniment organizat de Asociația Culturală Arte-Factum în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Cultură Timiș, susține Timișoara, ca oraș candidat, în proiectul Capitală Culturală Europeană.

Print Friendly, PDF & Email