O timişoreancă revenită din Bergamo, internată cu suspiciune de coronavirus

O femeie în vârstă de 50 de ani, din Timişoara, care a revenit în ţară, în urmă cu o săptămână, din regiunea italiană Bergamo şi s-a autoizolat la domiciliu în această perioadă, a fost transportată, ieri, la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş”, cu suspiciune de coronavirus, anunţă Agerpres.

 

Purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Timiş, dr. Florin Crişan, declară că femeia prezenta febră, unul dintre semnele de suspiciune a prezenţei coronavirusului, ceea ce, conform protocolului, a determinat internarea: „Starea ei nu era gravă, dar prezenta febră şi de aceea a fost transportată la spital, unde i se vor face recoltările pentru stabilirea diagnosticului.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş”, din Timişoara, dr. Virgil Musta, declară că femeia a revenit în ţară din regiunea Bergamo, în urmă cu vreo zece zile, interval în care, conform protocolului, a stat autoizolată la domiciliu, fiind sub monitorizarea Direcţiei de Sănătate Public Timiş. „Întrucât a prezentat unul dintre elementele clinice ale bolii, febra, ea a anunţat DSP, care a apelat ambulanţa, fiind preluată şi transportată direct în salonul special amenajat din spitalul nostru. Ea este suspectă de coronavirus”, mai spune Virgil Musta.

În această dimineaţă, pacientei, diagnosticată cu gripă sezonieră, îi vor fi prelevate probe pentru stabilirea cu precizie a diagnosticului.

Print Friendly, PDF & Email