O studentă din Timişoara a inventat un purificator de aer alimentat cu energie solară

Ea se numără printre semifinaliştii unei competiţii internaţionale

YoYo Air 3Un purificator de aer alimentat cu energie solară, YoYoAir, este proiectul cu care o studentă din Timişoara s-a calificat în semifinala unui concurs internaţional.

 

Electrolux a anunţat astăzi cei 35 de semifinalişti ai competiţiei internaţionale Design Lab 2015. Cinci dintre proiectele înscrise în top 100 s-au calificat cu ajutorul votului public, iar celelalte 30 au fost selectate de către experţii Electrolux. Tema de anul acesta a competiţiei, ajunse la cea de-a 13-a ediţie, este „Healthy Happy Kids”, juriul urmărind idei inovatoare pentru produse, accesorii, consumabile şi servicii în trei zone de interes: gătit, îngrijirea textilelor și purificarea aerului.

Adelina TriponPrintre cei 35 de semifinalişti ai Design Lab 2015 se numără şi o studentă la Facultatea de Arte şi Design a Universităţii de Vest dinTimişoara, Adelina Tripon. Proiectul acesteia, YoYoAir, este un purificator de aer alimentat cu energie solară, ce poate fi folosit atât precum o jucărie YoYo, timp în care se încarcă, dar şi drept purificator de aer capabil să identifice zonele cu mirosuri neplăcute şi să le elimine, după cum anunţă reprezentanţii Electrolux, anunţă, într-un comunicat Electrolux.

În funcţie de dezvoltarea conceptelor pentru etapa următoare, şase finalişti vor fi aleşi de către experţii Electrolux. Aceştia vor fi anunţaţi în data de 15 septembrie, anunţă

Electrolux Design Lab îşi propune să stimuleze şi să implice la nivel global studenţii la Design printr-o invitaţie la a-şi prezenta ideile pentru viitorul mediilor casnice. „Electrolux îşi susţine angajamentul de leader al evoluţiei echipamentelor electrocasnice încurajând noi idei şi oferind o şansă de afirmare celor mai talentaţi tineri designeri”, se mai arată în comunicat. Premiul 1 al competiţei constă în 10.000 de euro şi un stagiu de practică de şase luni, plătit, la un centru de design Electrolux. „Jumătate dintre câştigătorii acestui premiu din anii trecuţi au continuat să lucreze pentru Electrolux la sfârşitul acestui stagiu de practică”, adaugă echipa de PR. Premiul al doilea este în valoare de 6.000 de euro, iar cel de-al treilea, de 4.000 de euro. De asemenea, va fi acordat şi premiul People’s Choice, în valoare de 2.000 de euro, oferit proiectului care a primit cele mai multe voturi online.

Print Friendly, PDF & Email