O stradă din centrul Timişoarei va fi acoperită cu umbrele colorate

Cupola de umbreleO instalație de aproximativ 500 de umbrele multicolore va acoperi strada Alba Iulia, din Timișoara, timp de zece zile.

 

Într-un oraș aflat în reabilitare și redefinire identitară, Asociația Noi Re-Creăm propune o nouă direcție, care să dea prospețime, culoare și care să încânte toți locuitorii urbei de pe Bega. „Strada Alba Iulia va fi plină de culoare și dinamism cu jocuri de umbre și lumină caldă”, promit iniţiatorii colorării oraşului cu cele 500 de umbrele multicolore .

Acest proiect le este oferit timișorenilor de către Asociația Noi Re-creăm, cu sponsorizarea companiei HELLA și susținerea Primăriei Timișoara, şi va fi organizat în cadrul Festivalului Artelor Timișorene, în perioada 6 – 15 iunie.

Această instalație este doar primul proiect pe care îl implementăm. Ne dorim să urmeze cât mai multe. Avem idei proaspete prin care vrem să revitalizăm spațiul cultural, să aducem elemente artistice și vizuale de noutate și de impact în orașul nostru. Și de fiecare dată vom căuta parteneri care să rezoneze cu intersele noastre, așa cum a făcut-o compania HELLA de această dată, oferindu-ne posibilitatea de a pune în practică proiectul”, spune, într-un comunicat de presă, Simona Herczeg, unul dintre inițiatorii proiectului.

Alte orașe din Europa și din lume și-au colorat deja stăzile în acest fel, aşa că era timpul ca și Timișoara să se alinieze acestui concept și să ofere un minunat spectacol de culori timișorenilor. De exemplu, o acţiune de acest gen a fost organizată într-un orăşel portughez. „Străzile oraşului Agueda, din Portugalia, s-au transformat într-un adevărat paradis al culorilor, de când câteva mii de umbrele multicolore strălucesc în bliţurile aparatelor foto a trecătorilor, care mai mult de atât, le mai ţin şi umbră”, scrie www.ghiduri-turistice.info

Asociația Noi Re-creăm anunţă că invită toți timișorenii să iasă din casă, să facă o plimbare în centrul Timișoarei și să admire cupola de umbrele colorate. „Și, bineînțeles, să nu uite să își ia aparatul de fotografiat, pentru a face o poză de neuitat”, mai spun reprezentanţii Asociația Noi Re-creăm.

Print Friendly, PDF & Email