O stradă din centrul Timişoarei va fi acoperită cu umbrele colorate

Cupola de umbreleO instalaţie de aproximativ 500 de umbrele multicolore va acoperi strada Alba Iulia, din Timişoara, timp de zece zile.

 

Într-un oraş aflat în reabilitare şi redefinire identitară, Asociaţia Noi Re-Creăm propune o nouă direcţie, care să dea prospeţime, culoare şi care să încânte toţi locuitorii urbei de pe Bega. „Strada Alba Iulia va fi plină de culoare şi dinamism cu jocuri de umbre şi lumină caldă”, promit iniţiatorii colorării oraşului cu cele 500 de umbrele multicolore .

Acest proiect le este oferit timişorenilor de către Asociaţia Noi Re-creăm, cu sponsorizarea companiei HELLA şi susţinerea Primăriei Municipiului Timişoara, şi va fi organizat în cadrul Festivalului Artelor Timişorene, în perioada 6 – 15 iunie.

Această instalaţie este doar primul proiect pe care îl implementăm. Ne dorim să urmeze cât mai multe. Avem idei proaspete prin care vrem să revitalizăm spaţiul cultural, să aducem elemente artistice şi vizuale de noutate şi de impact în oraşul nostru. Şi de fiecare dată vom căuta parteneri care să rezoneze cu intersele noastre, aşa cum a făcut-o compania HELLA de această dată, oferindu-ne posibilitatea de a pune în practică proiectul”, spune, într-un comunicat de presă, Simona Herczeg, unul dintre iniţiatorii proiectului.

Alte oraşe din Europa şi din lume şi-au colorat deja stăzile în acest fel, aşa că era timpul ca şi Timişoara să se alinieze acestui concept şi să ofere un minunat spectacol de culori timişorenilor. De exemplu, o acţiune de acest gen a fost organizată într-un orăşel portughez. „Străzile oraşului Agueda, din Portugalia, s-au transformat într-un adevărat paradis al culorilor, de când câteva mii de umbrele multicolore strălucesc în bliţurile aparatelor foto a trecătorilor, care mai mult de atât, le mai ţin şi umbră”, scrie www.ghiduri-turistice.info.

Asociaţia Noi Re-creăm anunţă că invită toţi timişorenii să iasă din casă, să facă o plimbare în centrul Timişoarei şi să admire cupola de umbrele colorate. „Şi, bineînţeles, să nu uite să îşi ia aparatul de fotografiat, pentru a face o poză de neuitat”, mai spun reprezentanţii Asociaţia Noi Re-creăm.

Print Friendly, PDF & Email