O singură unitate şcolară din Timiş începe cursurile doar în variantă online

Comitetul Județean pentru Situațiii de Urgență Timiş a aprobat azi scenariul în care va funcționa, începând din 14 septembrie, fiecare unitate de învățământ din cele 600 existente în Timiș. La aproape 350 de unităţi şcolare, din totalul de 600, cursuri încep cu prezența elevilor la școală.

 

Hotârărea luată de Comitetul Județean pentru Situațiii de Urgență Timiş are la bază propunerea Inspectoratului Școlar al Județului Timiș și avizul Direcției de Sănătate Publică, făcută în urma analizei situației epidemiologice existente la nivelul județului, transmit reprezentanţii Prefecturii Timiş. Adăugând că propunerea ISJ Timiș a fost luată în urma hotărârilor Consiliilor de Administrație ale fiecărei unități de învățâmânt, adoptate în funcție de situația epidemiologică de la nivelul fiecărei unități administrativ-teritoriale, spațiile de învățâmânt, numărul cadrelor didactice.

Astfel, 348 de școli și grădinițe vor începe noul an școlar în scenariul verde, 251 de școli și grădinițe vor începe școala în scenariul galben și o singura școală va începe în scenariul roșu.

În Timișoara 29 de școli și grădinițe vor începe anul școlar în scenariul verde, 96 în scenariul galben și una în scenariul roșu. În scenariul roșu, care prevede desfășurarea cursurilor complet online, va funcționa Centrul de Resurse și Asistență Educațională „Speranța2, din Timișoara, unde nu s-au finalizat lucrările de reabilitare a claselor.

În Lugoj toate cele 31 de unuități şcolare vor începe anul școlar în scenariul galben.

La Buziaș toate școlile și grădinițele încep anul școlar în scenariul verde.

La Ciacova, toate unităţile de învăţământ încep în scenariul verde.

La Deta, trei unități școlare încep anul școlar în scenariul verde și două în scenariul galben.

La Făget vor funcționa nouă unități școlare în scenariul verde și şase în scenariul galben .

La Jimbolia, trei unități scolare vor funcționa în scenariul verde și două în scenariul galben.

La Recaș, şapte unități școlare vor începe anul școlar în scenariul verde și una în scenariul galben.

La Sânnicolau Mare, trei unități școlare vor începe anul școlar în scenariul verde și şase în scenariul galben.

În mediul rural, 277 de școli și grădinițe vor începe anul școlar în scenariul  verde și 107 în scenariul galben.

Scenariul verde presupune desfășurarea cursurilor cu prezența elevilor la școală.

Scenariul galben presupune desfășurarea cursurilor cu prezența parțial fizică a elevilor la cursuri, cu excepția claselor VIII și XII.

Scenariul roșu presupune desfășurarea cursurilor on line.

Prevederile Hotărârii Comitetului Județean pentru Situațiii de Urgență Timiş devin obligatorii începând cu data de 14 septembrie, situația unităților de învățământ din Timiş fiind reevaluată la fiecare şapte zile.

 

 

Print Friendly, PDF & Email