O şansă pentru centura Timişoarei

Timişoara ar putea avea centură ocolitoare. Acest lucru ţine şi de votul parlamentarilor de Timiş. Deputatul PMP Cornel Sămărtinean le solicită să susțină, indiferent de culoarea lor politică, un demers legislativ de care ţine realizarea acestui proiect.

 

Comisia pentru administrație publică și amenajarea teritoriului a avizat favorabil, ieri, cu unanimitate de voturi Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea OUG 43/1997 privind regimul drumurilor, care vizează transmiterea, la cererea autorităților publice locale, a dreptului de proprietate asupra drumurilor de interes național care reprezintă variante de ocolire din proprietatea publică a statului în proprietatea publică a Primăriilor.

Dacă se va adopta, acest proiect de lege reprezintă șansa realizării Centurii Sud a municipiului Timișoara. Administrația publică locală va avea astfel posibilitatea de a o prelua în administrare, declară Cornel Sămărtinean, deputat PMP de Timiş.

Având în vedere situaţia dezastruoasă în care se află infrastructura rutieră din Timiș, trag un semnal de alarmă și invit la unitate pe toți parlamentarii din judeţ, indiferent de culoarea lor politică, solicitându-le să susțină acest demers legislativ”, mai spune Cornel Sămărtinean.

Deputatul PMP reaminteşte că , de la începutul mandatului său, a adus de zece ori în atenția Ministerului Transporturilor situația dezastruoasă a infrastructurii Timişului şi faptul că nu sunt demarate procedurile de finanţare şi execuţie a lucrărilor Centurii Sud a Timişoara-varianta de ocolire.

Cornel Sămărtinean acuză CNAIR de incapacitate de a dezvolta reţeaua de autostrăzi, de a construi o reţea de drumuri expres, de a realiza de centuri şi variante ocolitoare pentru oraşele mari şi de a asigura implementarea proiectelor de infrastructură de transport transeuropene pe care le gestionează.

Print Friendly, PDF & Email