O recitire acut contemporană a operei celui mai mare dramaturg, pe o scenă de teatru din Timişoara

Prima premieră a anului 2017 la Teatrul Maghiar din Timișoara este un spectacol ce are ca punct de pornire un text al lui Shakespeare, revizuit în cheia evenimentelor şi a problemelor sociale din 2017.

 

Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timișoara invită spectatorii la prima premieră a anului 2017, spectacolul Shakespeare, Sonnet 66, spectacol în regia lui Kokan Mladenović, din Serbia. Acesta va avea loc miercuri, 11 ianuarie, de la ora 19.

La doi ani după premiera spectacolului de succes Opera cerșetorilor, regizorul sârb Kokan Mladenović revine la Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timișoara cu un spectacol nou. Textul Sonetului 66, de William Shakespeare, scris în urmă cu peste 400 de ani, este revizuit în cheia evenimentelor şi a problemelor sociale din 2017.

Shakespeare nu este cunoscut numai pentru textele sale dramatice. Critica socială transpare și din operele lirice a lui Shakespeare, într-o formă mai concentrată și printr-un limbaj mai concret. Fără a fi lipsit de universul personajelor şi motivelor shakespeariene, spectacolul «Shakespeare, Sonnet 66» abordează cele mai importante subiecte din actualitate, pornind de la fiecare vers al sonetului. Îi vom reîntâlni pe Othello, Macbeth, Richard al III-lea, Romeo și Julieta, Titus Andronicus și alte personaje care îşi au corespondentul în lumea de azi”, transmit reprezentanţii Teatrului Maghiar din Timişoara.

Aceştia mai spun că universalitatea mesajului shakespearean va fi transpusă printr-un spectacol bazat pe gesturi şi mişcare, în care textul vorbit este limitat la Sonetul 66.

Echipa din Serbia care pregăteşte spectacolul este completată de Irena Popović (muzică originală), Marija Kalabić (scenografie), Tatjana Radišić (costume), Andreja Kulešević (coregrafie), Goli Kornelia (dramaturgie) şi Szerda Zsofia  (asistent regie).

Din distribuţia spectacolului fac parte: Aszalos Géza, Balázs Attila, Bandi András Zsolt, Borbély B. Emília, Csata Zsolt, Éder Enikő, Horváth Anna, Kiss Attila, Kocsárdi Levente, Lőrincz Rita, Magyari Etelka, Mátrai Lukács Sándor, Mátyás Zsolt Imre, Molnár Bence, Molnos András Csaba, Simó Emese, Tar Mónika şi Tokai Andrea.

Următoarele reprezentaţii ale spectacolului Shakespeare, Sonnet 66 vor fi joi, 12 ianuarie, şi duminică, 29 ianuarie, de la ora 19.

Detalii despre bilete și rezervări se pot obține la casieria Teatrului, pe strada Alba Iulia nr. 2, yilnic între orele 16-19, la adresa de mail ticket@tm-t.ro sau telefonic, apelând 0752-111.803.

Print Friendly, PDF & Email